2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kezdődik a velencei filmfesztivál

2014. augusztus 27. 08:10, utolsó frissítés: 08:10

Ma kezdődik kezdődik a 71. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek fődíjáért, az Arany Oroszlánért idén 20 alkotás, köztük 19 világpremier versenyez.

Két filmmel vesz részt a fesztiválon Al Pacino, Ethan Hawke és Charlotte Gainsburg. A versenyszekcióban olasz, amerikai, francia, japán, kínai, orosz, iráni és török film is szerepel.

A Lido vendége lesz Emma Stone, Adam Drive, Jennifer Aniston, Bill Murray, James Franco, Ben Kingsley, Owen Wilson és Viggo Mortensen, és nem kizárt, hogy Velencébe látogat a 80. születésnapját szeptemberben ünneplő Sophia Loren is, aki előtt dokumentumfilm és kiállítás tiszteleg a mustrán, valamint bemutatják az ő és Marcello Mastroianni főszereplésével készült híres film, az Egy tökéletes nap restaurált változatát.

A nemzetközi zsűrit Alexandre Desplat zeneszerző vezeti, a testületben ül majd Tim Roth brit színész, Elia Szuleiman palesztin rendező és Carlo Verdone olasz színész is. Az Arany Oroszlánt és a többi díjat szeptember 6-án, szombaton adják át.

Tavaly meglepetésre Gianfranco Rosi olasz rendezőnek a római körgyűrű mentén élő emberekről szóló dokumentumfilmje, a Sacro GRA kapta a fődíjat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS