2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Utóélet és Szabadesés az idei Filmtettfeszten

2014. szeptember 18. 20:43, utolsó frissítés: 23:26

Közzétették az idei, október 2-5. között megszervezett Filmtettfeszt Magyar Filmnapok programját a rendezvény honlapján. A már korábban bejelentett A berni követ (r. Szász Attila) és a Couch Surf (r. Dyga Zsombor) filmeken kívül olyan alkotásokkal várják a közönséget Erdély tíz városában, mint a kritikusok szerint meglepően szórakoztató Megdönteni Hajnal Tímeát (r. Herczeg Attila), a Magyarországon nemrég bemutatott, és nagyon dicsért Utóélet (r. Zombrácz Virág), a Karlovy Vary Filmfesztiválra is meghívott VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (r. Reisz Gábor) és Pálfi György legújabb, dél-koreai támogatásból készülő, Karlovy Vary-ban három díjjal is elismert - többek között a legjobb rendezés - filmjét, a Szabadesést.

A dokumentumfilmek közül vetítik a Szerelempatakot és az Overdose versenylóról forgatott munkát is. A filmek részletes listáját itt lehet böngészni, míg a részletes, városokra lebontott programot itt. Érdemes arra figyelni, hogy nem mind a tíz városban lesz látható mindenik film.

A Filmtettfeszt Magyar Filmnapok központja hagyományosan a kolozsvári Győzelem/Victoria mozi lesz, ahol október 2-án kezdődik a fesztivál. Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán három-három napos program várható (október 3. és 5. között), Szebenben, Nagybányán és Besztercén pedig október 4-én és 5-én lehet majd friss magyar filmeket nézni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS