2018. november 16. péntekÖdön
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Annyian jelentkeztek a vásárhelyi könyvvásár olvasójátékába, hogy elődöntő is lesz

2014. október 20. 12:01, utolsó frissítés: 12:01

Nagy érdeklődés övezi a 20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár olvasójátékát, amelyre 93 csapat jelentkezett. A III – IV. osztályosok kategóriájában 29, az V – VI. osztályosok csoportjában 15, a VII – VIII.osztályosok kategóriájában 24, a IX – XII.-sek csoportjában pedig 25 csapat méri össze tudását és kreativitását.

A játékos vetélkedő célja a kortárs irodalom és az olvasás népszerűsítése. A szervezők szerint az olvasójáték kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve az olvasni kevésbé szerető gyerekek körében is felkeltse az olvasókedvet.

A nagy érdeklődésre való tekintettel október végén elődöntőre kerül sor, a bejelentkezett csapatok október 27-én kapják kézhez a feladatsort, amelyet november 3-ig kell visszaküldeniük az office@vasarhely.ro e-mail címre. A kategóriánként továbbjutó első hét csapat november 13-a és 15-e között, a könyvvásáron méri össze tudását.

Az olvasójáték mellett a szervezők alkotói pályázatot is hirdettek, emelynek keretében idén is három – irodalom, film, fotó – kategóriában várják a pályamunkákat

Mindhárom kiírás a könyvhöz, olvasáshoz, olvasás élményéhez kapcsolódik, célja megnyilvánulási felületet biztosítani a város tehetséges fiataljainak, és a könyvek, a kultúra felé vonzani őket. A pályázatok leadási határideje 2014. november 3. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS