2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy romániai fesztivál döntős a European Festival Awardson

2014. november 12. 11:15, utolsó frissítés: 11:21

Az Electric Castle, a Jazz in the Park, a PLAI és a TiMAF fesztivál is esélyes lehet a European Festival Awards versenyen, miután a szervezők közzétették a versenyben maradt fesztiválok shortlistjét. Magyarországi fesztiválok közül a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, valamint a B.my.Lake is bekerült kategóriája legjobbjai közé.Az Electric Castle a közepes, a Jazz in the Park és a PLAI a kicsi, a TiMAF pedig a beltéri fesztiválok kategóriában versenyez. Romániai nyertes eddig a Fusion fesztivál, tavaly a kicsi fesztiválok kategóriájában vitte el az első helyet.A Sziget a legjobb nagyfesztivál kategóriában idén is a döntősök között szerepel, akárcsak a VOLT és a Balaton Sound a legjobb közepes méretű fesztiválok, illetve a B.My.Lake a legjobb kisfesztiválok között.

A közönség a Szigetet beszavazta a Best European Festival Line-Up, azaz a legjobb zenei felhozatallal idén előrukkoló fesztiválok közé. A Sziget érdekelt továbbá a fellépő sztárok kedvenc fesztiváljai kategóriában is.

Idén 35 ország több száz fesztiválja nevezett; az egy hónapig tartó online szavazáson rekordmennyiségű, több mint 1,2 millió szavazat érkezett, ami duplája a tavaly leadott voksoknak. A kategóriák győzteseit 2015. január 14-én hirdetik ki a hollandiai Groningenben a FestAwards gáláján. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS