2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megint a Sziget lett Európa legjobb nagyfesztiválja

2015. január 15. 08:46, utolsó frissítés: 08:47

A Sziget - 2012 után - ismét Európa legjobb nagyfesztiválja lett az European Festival Awards versenyén, amelynek győzteseit a hollandiai Groningenben jelentették be - közölte csütörtökre virradó éjszaka a Sziget Szervezőiroda az MTI-vel.

A versenyben négy romániai fesztivál, az Electric Castle, a Jazz in the Park, a PLAI és a TiMAF is döntős volt, ám díj végül egynek sem jutott. Romániai nyertes eddig csak a Fusion fesztivál, 2013-ban a kicsi fesztiválok kategóriájában vitte el az első helyet.

A Sziget három kategóriában is a döntősök között várta a végeredményt a verseny díjátadó gáláján. A három éve a "Legjobb Nagyfesztivál" elismerést besöprő fesztivál ezúttal ismét elnyerte a legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerés "fődíját", azaz a nagyfesztiválok kategóriában az első helyezést. Olyan rendezvényeket előzött meg, mint a Roskilde, a Tomorrowland, a Rock Werchter vagy a Rock am Ring - ismertetik.A legjobb kis fesztivál idén a lengyel Tauron Nowa Muzyka lett, a legjobb közepes pedig a montenegrói Sea Dance Festival. A legjobb line-up a Glastonbury fesztiválé lett, a legjobb fesztiválhimnusz pedig az Arctic Monkeys R U Mine című dala."Hihetetlen, hogy második alkalommal is elnyertük ezt a jelentős díjat ebben az erős mezőnyben" - idézte a közlemény Gerendai Károlyt, a Sziget főszervezőjét, aki szerint az utóbbi évek fejlesztései, a szolgáltatások bővítése, az izgalmas látványvilág valamint a kulturális sokszínűség, a nemzetköziségéből és a változatos programkínálatból adódó egyedi hangulat mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a Sziget megerősítette pozícióját és ismét megszerezte Európa legjobb nagyfesztiváljának járó elismerést.

Ez alkalommal 35 ország több száz fesztiválja nevezett; az egy hónapig tartó online szavazáson rekordmennyiségű, több mint 1,2 millió szavazat érkezett, ami duplája a tavaly leadott voksoknak. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS