2018. május 21. hétfőKonstantin
23°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar szerzőktől származó idézetek kerültek ki a kolozsvári buszokra

2015. január 28. 10:27, utolsó frissítés: 12:25

A kolozsvári polgármesteri hivatal és a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosát szervező SHARE Föderáció ígéretéhez híven a kolozsvári közszállítási vállalat (CTP) buszjáratainak ablakaira kortárs és klasszikus magyar írók üzenetei kerültek fel. A kiválasztott szerzők között van Egyed Emese, Tompa Gábor és Király László is.
2015. január 15-én, a román kultúra napján- indult az a kezdeményezés, amelynek keretében a közszállítási vállalat buszjáratain kortárs és klasszikus alkotók román, magyar, német, francia és angol nyelvű idézeteit lehet olvasni.

A projekt 50 autóbuszt érint, amelyek az egész város területét lefedik. Az idézeteket a kolozsvári Német Kulturális Központ, a British Council és a Romániai Írók Szövetségének kolozsvári fiókszervezete válogatta ki.

Korábban írtunk arról, hogy több probléma is beárnyékolta a projektet annak elindulásakor. Így például az, hogy a polgármesteri hivatal szilveszterkor, az ififőváros megnyitóján, valamint egyes népszerűsítő anyagokon nem tartotta be a projekt többnyelvűségre vonatkozó alapelvét. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS