2019. április 19. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Aláírásgyűjtésbe kezd egy bonchidai David Gilmour-koncerthez a Transylvania Trust

2015. február 06. 13:53, utolsó frissítés: 15:39

Aláírásokat fog gyűjteni a bonchidai Bánffy-kastély felújításán dolgozó Transylvania Trust Alapítvány azért, hogy David Gilmour, a legendás Pink Floyd együttes énekese és gitárosa a bonchidai kastélyudvaron is bemutassa új albumát.

UPDATE: a hír korábbbi változatában azt írtuk, adományokat gyűjtenek a koncertre. A Transylvania Trust honlapján lévő anyag szerint azonban aláírásgyűjtésről van szó.

Az alapítvány felhívása szerint Gilmourt nemcsak a dalaiért, hanem azért is csodálják, hogy szerte a világon széleskörű jótékonysági tevékenységet folytat. A szervezet azt szeretné, ha a legendás zenész új albumát bemutató turné egyik állomása Bonchida lehetne, a koncert bevételét pedig a kastély restaurálási munkálataira fordíthatnák. David Gilmour és együttese többek közt Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Franciaországban készül bemutatni új albumát.



A Transylvania Trust Alapítvány honlapján lehet adományokat felajánlani a kezdeményezéshez.

Az 1996-ban Kolozsváron bejegyzett Transylvania Trust Alapítványt a műemlékvédelemben tevékenykedő szakemberek hozták létre az erdélyi épített örökség védelme, az örökségvédelmi tevékenység menedzselése és egy átfogó védelmi stratégia kidolgozására. Az alapítvány 2009-ben 49 évre szóló koncessziós szerződést kötött a kommunizmus évei alatt romossá vált bonchidai kastély tulajdonosával, a Marokkóban élő Bánffy Katalinnal, és azt vállalta, hogy helyreállítja az épületet, és kulturális, oktatási központot hoz létre benne. (mti, krónika, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS