2019. április 26. péntekErvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

POSZT-botrány: nem vállalja a zsűrizést Zsigmond Andrea

2015. április 13. 10:25, utolsó frissítés: 14:39

Nem vállalja a POSZT zsűrijében való részvételt Zsigmond Andrea kolozsvári színikritikus, akit azután kértek fel, hogy a szervezők elutasították a Színikritikusok Céhe által jelölt Csáki Juditot.

"Úgy döntöttem, hogy visszamondom a POSZT zsűrizését. Azt hittem, mivel a két színházi szervezet együttesen kért fel, és kívülről jövök, teljesen politikamentesnek gondolva magam, ez a »tiszta«, szakmai tekintet jót fog tenni a fesztiválon. De mivel nem látom át eléggé a magyarországi politikai viszonyokat, és meglehet, hogy egyszerűen ma ott nem lehet politikamentesnek maradni, ezért vissza kell vonulnom.Ezt a problémát, ami ott van, én nem tudom megoldani." - írta Facebook-oldalán Zsigmond Andrea.

Csáki jelölésének elutasítása után négy kritikus, Herczog Noémi, Jászay Tamás, Koltai Tamás és Tompa Andrea bejelentette, hogy bojkottálja a fesztivált. A bojkotthoz később mások is csatlakoztak, így a Játéktér is, amelynek Zsigmond Andrea is szerzője.

A Színházi Kritikusok Céhe és az Örkény István Színház emellett kilépett a Magyar Színházi Társaságból, a színház pedig vissza is vonta előadásait a versenyprogramból. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS