2019. február 23. szombatAlfréd
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halmozta a díjakat a marosvásárhelyi színház az Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon

2015. június 11. 19:37, utolsó frissítés: 19:40

Nagy sikerrel szerepelt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Bartis Attila A nyugalom című darabjával a Sepsiszentgyörgyön június 2-10. között lezajlott XXII. Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon. A Radu Afrim rendezésében színre vitt előadást a Claudiu Groza (a zsűri elnöke), Oana Stoica és Cristina Rusiecki kritikusok, Radu Dinulescu rendező, valamint Marius Deac irodalmi titkár alkotta zsűri több kategóriában díjazta.

A produkció elnyerte a legjobb előadásnak járó Nagydíjat, Radu Afrim pedig A legjobb rendezés díját érdemelte ki, B.Fülöp Erzsébet pedig megkapta A legjobb színésznő díjat. Ugyanakkor Radu Afrimnak ítélték oda az Árkosi Művelődési Központ Különdíját is Bartis Attila A nyugalom című regényének dramatizálásáért.

A díjakA díjak


Az előadás alkotói közül díjazásra jelölték még Bányai Kelemen Barna és Berekméri Katalin színművészeket, valamint Adrian Damian díszlet- és Márton Erika jelmeztervezőt.

A díjakat jelentő értékes képzőművészeti alkotásokat június 10-én az Atelier Nemzetközi Színházi Fesztivál díjátadó ünnepségén adták át. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS