2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Filmgalopp - először hirdet rövidfilmes versenyt a Filmtett

2015. június 27. 13:14, utolsó frissítés: 13:24

A Filmtett Egyesület idén először hirdet rövidfilmes versenyt. A célunk fiatal, erdélyi, magyar tehetségeket felkutatni, filmjeiket kiemelt hangsúllyal bemutatni az őszi Filmtettfeszt keretében a nagyközönség előtt, a legjobbak alkotásait pedig díjjal kitüntetni.

Olyan, 30 perc alatti játékidejű, az utóbbi 2 évben (2013. június óta) elkészült fikciós műveket várunk, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer, főszerepet alakító színészek) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készítettek, javarészben magyar nyelven.

A Filmgalopp versenye a Filmtettfeszt Magyar Filmszemle helyszínein, szeptember 30. és október 4. között zajlik. A jelentkezés határideje: 2015. augusztus 21. A beválogatott filmek listáját szeptember 1-jén tesszük nyilvánossá, a díjkiosztó a fesztivál utolsó napján, a záróünnepségen lesz.

A fesztivál fődíja 1 000 000 Ft, az NMHH Médiatanácsának felajánlásával, a legjobb erdélyi magyar rövidfilm rendezője számára. A záróünnepségen átadunk majd egy közönségdíjat is, 1000 RON-t, a Nobila Casa felajánlásával, a legnépszerűbb erdélyi magyar rövidfilm rendezője számára.

A részletes felhívás és a nevezési űrlap elérhető a fesztivál honlapján. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS