2019. április 24. szerdaGyörgy
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kultivál: másfél napra művészek lakják be a Bánffy-palota udvarát

2015. augusztus 04. 22:40, utolsó frissítés: 2015. augusztus 05. 12:17

A Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál másfél napra Kolozsvárra hozza a Kárpát-medencét. Augusztus 14-16. között Felvidékről, Kárpátaljáról, Muravidékről, a Vajdaságból és Magyarországról érkező fiatal művészek – festők, fotósok, színészek, zenészek – lakják majd be a Bánffy-palota udvarát. A színielőadások, zenei- és táncprodukciók mellett a fesztiválon bemutatkoznak a résztvevő régiók hagyományaikkal, értékeikkel; illetve közéleti személyiségeikkel, íróikkal is beszélgetni lehet majd – jelentették be kedden a szervezők egy kolozsvári sajtótájékoztatón. A rendezvény részletes programja itt elérhető, a belépés ingyenes. További információk a fesztivál Facebook-oldalán.

Pál Ferenc, a rendezvény kapcsolattartója azt is elmondta, azért éppen a Bánffy-palotát választották, mert mindenképp központi helyet szerettek volna biztosítani a fesztiválnak. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy mivel az egyik főtámogató visszalépett, források hiányában Kárpátalja idén nem tudja képviseltetni magát a fesztiválon.

A Kultivál szervezője a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal, lebonyolítója az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület. A fesztivál fővédnöke Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkára. Védnökei: Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere és Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A fesztivál a Kolozsvár Európa Ifjúsági Főváros 2015 projekt keretén belül valósul meg.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS