2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összeállt a Filmtettfeszt első versenyprogramja

2015. augusztus 31. 12:15, utolsó frissítés: 12:15

Összeállt a Filmgalopp első versenyprogramja: a 15. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok pályázati felhívására 26 filmet neveztek, és valamennyi megfelelt a felhívás követelményeinek. A versenybe jutott alkotásokból két vetítési blokk állt össze, amelyet minden helyszínen (a fesztiválnak otthont adó 12 városban) műsorra tűztek:

Verseny I.
Besenyei Katalin: Ingatlan, 17’
László Barna: Jég alatt, 27’
Bende Attila: Memento, 4’
Visky Ábel: Romanian Sunrise, 25’
Moldovai Katalin: Szezon után, 15’

Verseny II.
Halmen József: Kliens, 28’
Bertóti Attila: Mese, 7’
Bán József: Kelj fel, és járj!, 13’
Bán Attila: A Paradicsom, 12’
Simó Ibolya: Tökéletes befektetés, 20’
Fazekas Gyöngyi: Tünemény, 10’

A díjkiosztó gálára a Filmtettfeszt zárónapján kerül sor. A zsűri a fesztiválon részt vevő, elismert filmes szakemberekből fog összeállni. A fődíj az NMHH Médiatanácsa által felajánlott 1 000 000 Ft, különdíjként 1000 RON pénzjutalmat ajánlott fel a Nobila Casa.

A fesztivál idén először hirdetett versenyt. A megmérettetés célja fiatal, erdélyi, magyar tehetségek felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt.

A 15. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok rendezvénysorozatát szeptember 30. és október 4. között szervezi meg a kolozsvári székhelyű Filmtett Egyesület 12 erdélyi városban (Kolozsvár, Nagyvárad, Nagybánya, Arad, Beszterce, Szeben, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Zilah). (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS