2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a sepsiszentgyörgyi M Stúdió Mozgásszínház

2015. szeptember 09. 18:48, utolsó frissítés: 18:48

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli a sepsiszentgyörgyi M Stúdió Mozgásszínház a 2015-2016-os évadban, ebből az alkalomból egy fesztivált is szerveznek.

A székelyföldi társulat szerdai tájékoztatása szerint november végén lesz Sepsiszentgyörgyön a fesztivál, amelynek programjában a kortárs mozgásszínház kiemelkedő vendégelőadásai és az M Stúdió legsikeresebb produkciói kapnak helyet, de plakát- és fotókiállítással, közönségtalálkozókkal is várják a nézőket.

Az új évadban három bemutatót terveznek. Az első az M Stúdió és a szintén sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház közös produkciójaként jön létre Julie kisasszony Tarkovszkij jelenetekkel címmel, amelyet Nagy Botond állít színpadra. A társulat közleménye idézi Márton Imola művészeti vezetőt, aki szerint rendkívül fontos előadásról van szó, ugyanis ez lesz az első közös produkciója a két társulatnak, ami nagy előrelépést jelent.

Második bemutatójukat Horatiu Mihaiu rendezi Malina Andrei koreográfussal együttműködve. A tenger címet viselő produkció Ketil Bjornstad norvég zeneszerző The Sea című zeneművének mozgásszínházi adaptációja lesz. A harmadik produkció rendezője Andrea Gavriliu, aki Igor Sztravinszkij Tavaszi áldozatát fogalmazza újra a kortárs tánc nyelvén.

A társulat szeptemberben fesztiválszereplésekkel indítja az évadot, előbb a Brassói Magyar Napokon mutatják be a Kampf című előadást, majd Gyergyószentmiklóson a Nemzetiségi Színházak Kollokviumán játsszák a Személyazonosság című produkciót. Október 1-jén a nagyszebeni Fiatal Színházi Fesztiválon adják elő ismét a Kampfot, három nappal később Macedóniában lép fel a társulat a szkopjei Panphys 2015 - Nemzetközi Pantomim és Fizikai Színházi Fesztiválon, ahol a Kecsevecse című előadást mutatják be. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS