2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyilvános a 15. Filmtettfeszt Magyar Filmszemle műsora

2015. szeptember 18. 10:26, utolsó frissítés: 11:21

Közzétették a 15. Filmtettfeszt programját, amelyben 9 egészestés játékfilm szerepel, köztük a Cannes-i Fesztivál Un Certain Regard-díját elhozó Fehér isten Mundruczó Kornél rendezésében, Ujj Mészáros Károly több fantasztikusfilm-fesztivált megjárt Liza, a rókatündérje, valamint egy közvélemény-kutatás szerint az év legjobban várt filmje Magyarországon, az Argo 2. A nagyjátékfilmeken és a versenyszekció tizenegy versenyfilmjén kívül hat dokumentumfilm és harminc rövidfilm került a programba.

A fesztivál hagyományaihoz híven idén is várja a mozikba a legkisebbeket, ezúttal Dargay Attila Lúdas Matyijával és a Szaffival, illetve a címszereplő híres mentőkutyáról szóló, animált betéteket is tartalmazó ifjúsági filmmel, a Manccsal. A hétvégi délelőttök további gyerekfoglalkozásokkal egészülnek ki Nagyváradon és Csíkszeredában.Székelyudvarhelyen idén is lesz autós mozi, illetve több városban szerveznek találkozót a meghívott alkotókkal.

A Filmtettfeszt szeptember 30-tól október 4-ig tart, idén először rekordszámú, 12 városban. Kolozsváron kívül Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Besztercén, Zilahon és Aradon is hozzájuthatnak a mozinézők a legfrissebb magyar filmekhez. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS