2018. november 17. szombatHortenzia, Gergő
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közel 100 csapat jelentkezett a 21. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár olvasójátékára

2015. október 07. 12:47, utolsó frissítés: 12:47

Közel 100 csapat vesz részt a 21. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői által meghirdetett olvasójátékon. Az október 4-i határidőig 98 csapat jelentkezett az Olvasd el, és játssz velünk! vetélkedőre, ami azt jelenti, hogy legalább 294 gyerek fogja elolvasni a kijelölt műveket.

A legtöbb csapat Marosvásárhelyről csatlakozott a kezdeményezéshez, de de szép számmal képviseltetik magukat a környékbeli falvak iskolái is, illetve míg tavaly egy Hargita és egy Kolozs megyei csapat vett részt a játékon, addig idén Hargita és Kovászna megyéből több, mint 20 csapat jelentkezett.

A szervezők három kategóriában hirdettek játékot. Figyelembe véve a korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit a következő műveket jelölték olvasásra:

1. IV-V. osztály - Jeney Zoltán: Rév Fülöp
2. VI-VIII. osztály - Tasnádi István: A kőmajmok háza
3. IX-XI. osztály - Szabó Tibor Benjámin: Epic

A játék célja,hogy lehetőséget biztosítson arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve az olvasni kevésbé szerető gyerekek körében is felkeltse az olvasókedvet.
Az első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja, amelyet október 7 és 9-e között, szerdától-péntekig 12 és 16 óra között a Bernády György Közművelődési Alapítvány székházában vehetnek át.

A nagyszámú jelentkezésre való tekintettel elődöntőt is tartanak. Ennek feladatlapjait október 26-án kapják kézhez a csapatok, a beküldési határidő pedig november 3. A döntőre november 12. és 15. között kerül sor a 21. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár keretében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS