2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Képzőművészeknek és zenészeknek hirdet ösztöndíjprogramot az ICR

2015. november 20. 16:30, utolsó frissítés: 16:30

Fejenként 4 545 euró értékű ösztöndíjra hirdet pályázatot zenészek és képzőművészek számára a Román Kulturális Intézet (ICR). A kiírás három hónapos továbbképzést biztosít Franciaország egyik legjobb, Európa talán legismertebb művészeti egyetemén, a Cite Internationale des Arts de la Paris-n – nyilatkozott Nagy Mihály Zoltán, az ICR alelnöke.

A Román Kulturális Intézet ösztöndíjrendszerét azért hozták létre, hogy a romániai kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok bekapcsolódjanak a külföldi egyetemeken és a kutatóintézetekben zajló képzésekbe vagy kutatásokba – hangsúlyozta Nagy Mihály Zoltán. „A mostani két kiírásunk is ezt a célt szolgálja: a zenészeknek szóló George Enescu-, valamint a képzőművészeket érintő Constantin Brâncuși-ösztöndíjak nyertesei nagynevű egyetemi oktatók képzésein vehetnek majd részt” – mondta az intézmény alelnöke. A pályázási határidő december 11.

A képzések időpontjai a zenészek esetében 2016. február–április és augusztus–október, a képzőművészek pedig május–július, valamint november–2017. január folyamán tanulhatnak tovább a neves párizsi egyetemen.

Pályázni személyesen vagy postai úton lehet. A pályázás feltételeiről és követelményeiről ide kattintva lehet érdeklődni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS