2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öt romániai fesztivál döntős a European Festival Awards-on

2015. november 23. 09:13, utolsó frissítés: 09:50

Öt romániai fesztivál került be a European Festival Awards döntősei közé. A rövidített listák 50 országból több mint 800 ezer leadott szavazat alapján álltak össze, a nyertesekről pedig szakértői zsűri dönt majd.

Az Untold fesztivál két kategóriában, a legjobb nagy fesztiválok és a legjobb új fesztiválok között is esélyes. Az Electric Castle a legjobb közepes fesztivál kategóriájában, a PLAI fesztivál és a Jazz in the Park a kis fesztiválok között, a TIMAF pedig a legjobb beltéri fesztivál kategóriában döntős.Magyarországi fesztiválok közül a Sziget három kategóriában van jelen (nagy fesztivál, legjobb line up, az előadók kedvence), döntős továbbá a Volt a közepesek, és a B.my.Lake a kis fesztiválok között. Tavaly a Sziget másodjára is elnyerte a legjobb nagy fesztivál díját.

Tavaly szintén döntős volt az Electric Castle, a Jazz in the Park, a PLAI és a TiMAF is, ám díj végül egynek sem jutott. Romániai nyertes eddig csak a Fusion fesztivál, 2013-ban a kicsi fesztiválok kategóriájában vitte el az első helyet.A kategóriák győzteseit 2016. január 13-án hirdetik ki a hollandiai Groningenben a FestAwards gáláján. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS