2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Welhello, Odett és még sokan mások a Double Rise fesztiválon

2016. április 15. 11:59, utolsó frissítés: 12:10

Újabb fellépőket jelentett be a Double Rise torockói összművészeti fesztivál.

Az eddig publikált zenekarok sora (Punnany Massif, Anna and the Barbies, Kiscsillag, Margaret Island, Magashegyi Underground, Kerekes Band) olyan nevekkel bővül, mint az egyik jelenleg legnépszerűbb magyar formáció, a Wellhello, amely a magyar popszakma két nagyágyúja, Fluor Tomi és Diaz közös munkája során született meg, 2014-ben.

A Wellhellohoz hasonlóan az egyedi hangú és karakterű énekesnő, Odett is a Double Rise-on lép fel először az erdélyi közönség előtt.

A fesztivál egyik kiemelt célja teret adni az erdélyi zenekaroknak is, így a Bagossy Brothers Company mellett a marosvásárhelyi Koszika & The HotShots koncertjére is bulizhat a Double Rise közönsége.

A négy nap alatt az is kiderül, hogy mi köze Bachnak a jazzhez, az operának a reggae-hez vagy Bartóknak a flamencóhoz, ugyanis Torockón koncertezik a budapesti Melodika-csoport, akik zeneileg a klasszikus, latin, jazz műfajokat képviselik. A műfajkeveredés a Ferenczi György és a Rackajam-től sem áll távol, műsorukban összeolvad a magyar kultúra és a rock'n'roll-forradalom szeretete. Akusztikus formáció, ahol keveredik a versmegzenésítés, a blues, a népzene, a saját dalok és egyfajta sajátos világzene.

A helyszínek terén is vannak újdonságok: a nagyszínpad mellett egy, a népzenét kedvelők számára kialakított térrel is készülnek a szervezők. A Folk-udvarban a nappali, családoknak és gyerekeknek szóló programok, tánctanítás mellett, Magyarország és Erdély legkedveltebb népzenei bandái szórakoztatják a mulatni vágyókat. Az irodalmi, illetve színházi sátorban számos kortárs költő, író fordul majd meg a négy nap során, de a slam poetry fenegyerekei is bemutatkoznak.

A Double Rise fesztivál ugyanakkor bemelegítő, Warm Up turnéra indul öt erdélyi város érintésével, a Margaret Island zenekarral. Április 19-én Nagyváradon a Bodegában, április 20-án Kolozsváron a The Shelterben, április 21-én Marosvásárhelyen a Jazz & Blues Clubban, április 22-én Székelyudvarhelyen a Mokka Kávéházban, április 23-án Sepsiszentgyörgyön, a Szentgyörgy Napok keretében az Ifjúsági Udvarban lesz koncert.

A Super Early Bird bérletek április 18-ig, mindössze 69 lejért megvásárolhatóak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS