2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fesztiválhimnusz és térkép a Double Rise-tól: még egy hét, és indul az összművészeti fesztivál

2016. június 24. 16:42, utolsó frissítés: 17:34

Június 30-án, egy bevezető nulladik nappal indít a Double Rise összművészeti fesztivál, amelynek az Europa Nostra díjas Torockó ad otthont. A szervezők több mint 10 helyszínnel várják a látogatókat, melyek a falu különböző pontjain, valamint a település közvetlen közelében helyezkednek el. A nemrégiben közzétett fesztiváltérképen ezeket részletesen szemügyre lehet venni a program figyelembe vételével akár útvonalat is lehet tervezni.A Double Rise-on a legnépszerűbb zenekarok mellett számos zenei műfaj tehetséges képviselői is teret kapnak, de lesz író-olvasó találkozó, slam poetry workshop, néptáncoktatás, csocsó, meccsnézés, beer-pong, filmes sátor és kézműves vásár is, egyszóval minden, amire a bulizáshoz és kikapcsolódáshoz szükség lehet.

A Költőfészek-Irodalmi udvarban minden nap 13-15 óráig workshoppal várják a slammelni vágyókat, de itt mutatja be könyvét Muszka Sándor és Bálint Tamás is. Ugyanitt beszélgetésekbe lehet bekapcsolódni a Prózaírók-, Költők-, vagy épp a Fiatal szerzők délutánján.

A Filmes sátor kikapcsolódást nyújt a déli, kora délutáni órákban megfáradt (vagy még ébredező) fesztiválozóknak. A filmek kiválasztásánál szempont volt a magyar, és erdélyi vonatkozású filmek bemutatása is, így láthatja a Double Rise közönsége többek között a Saul fia, Tabula Rasa és a Berni követ c. filmeket.

A Folkudvarban az esti koncertek és táncházak mellett nappali tevékenységek, előadások színesítik a programot. Néptánc- , és népdaloktatás Berecz Istvánnal, és Kacsó Hanga Borbálával, hangszerbemutató előadások, kézművesség, és népzenei mesterkurzusok várják a zenészeket és a népművészet szerelmeseit.

Az EB- sátorban minden remény szerint akár a magyar válogatottért is szoríthatunk a Labdarúgó Európa Bajnokság negyeddöntői alatt, majd rekonstruálhatjuk a meccseket a csocsó-asztalok mellett. Az izgalmas mérkőzések mellé könnyen csúszik egy finom sör, erre is lehet edzeni a délutáni Beer-pong bajnokságokon.

A Márton Áron emlékév kapcsán a torockói Duna-házban nyílik a Márton Áron Agóra, ahol közéleti, vallási és oktatási kérdéseket lehet megvitatni, meghívott szakemberekkel közösen. Márton Áron születésének 120., az ’56-os forradalom kitörésének 60. évfordulója adja meg azoknak a beszélgetéseknek a keretét, amelyek a Márton Áron Agorában zajlanak majd történelemről, jövőképről, szórványoktatásról, fiatalok vállalkozási lehetőségeiről és még sok másról.

A fesztivál a hagyományt ötvözi a modernnel, a népművészetet a mainstreammel. Szeretnénk teret adni a környékbeli termelőknek és kézműveseknek, így számos egyedi, kézzel készült értékes dolog közül válogathattok a Double Rise-on. No és az otthoniakról se feledkezzetek meg, itt szerezhetitek be a legkirályabb vásárfiát!

A napokban megjelent a fesztivál hivatalos himnusza is, mely igyekezett a Double Rise-ra jellemző stílusok, műfajok találkozását zeneileg is bemutatni. Az „Itt van a helyed” c. dalnak Muszka Sándor és Baricz Gergely írta a szövegét, Antal Gábor és Józsa Örs a dallamát, előadja: Nagy Brigitta, Antal Gábor, Baricz Gergely, Fekecs Ákos, Fülöp Bence, Józsa Örs, Vajas Albert és Szabó Gergely.A részletes program a www.doublerise.ro weboldalon olvasható. Napijegyek és bérletek elővételben továbbra is kedvezményesen, egészen június 29-ig a ugyanitt kaphatók! (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS