2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2500 fesztiválozóval indult a Duble Rise nulladik napja

2016. július 01. 14:49, utolsó frissítés: 14:49

Közel 2500 résztvevővel indult a Dupble Rise Fesztival nulladik napja Torockón. A fesztiválozók otthonosan belakták a települést, de a falu befogadóképessége jóval nagyobb, így a fesztivál szervezői arra biztatnak mindenkit, hogy látogasson ki a Székelykő lábához.
Kedvcsinálónak addig is nézzetek meg egy-két videót a tegnapi napról:A Duble Rise Folkudvarán javában ropták a táncoslábú napfelkelők:A rendezvény nulladik napján 6 helyszínnel várta az érdeklődőket. A sport tevékenységeket, többen is erre a napra időzítették, hiszen a 4 napos fáradalmak után nem olyan könnyű feljutni a Székelykő tetejére.
Lazításra is volt lehetőség, az Eb-sátor és környéke alkalmas chillezésre, de a sport kevésbé megerőltető formáját, a Beer-pongot is ki lehet próbálni.

A kisszínpadot a marosvásárhelyi Koszika & The HotShots robbantotta be, hatalmas energiával pörgette fel az első napfelkelőket.A FolkUdvar is megnyitotta kapuit, ahol a környező települések táncsoportjai és zenészei mutatkozhattak be, a torockói, csombordi, és magyarlapádi fellépők avatták fel a folk-színpadot. Ezt követően a a Fölszállott a páva nyerteseiből szerveződött csapat közös koncertet adott, a kolozsvári Tokos zenekarral Kacsó Hang Borbála énekelt, és Berecz István mutatta be a legényes leglátványosabb figuráit, a koncertet természetesen reggelig tartó tánc és éneklés követte.A Double Rise WarmUp turnéjáról már jól ismert Margaret Island folytatta a bulit a kisszínpadon, ők Magyarország összes nagyfesztiválján remekeltek, most pedig az erdélyi közönség is együtt énekelhette Lábas Vikiékkel, hogy „nem voltál jó”.

A koncertek utáni partyról DJ Lotfi Begi és DJ Matheus gondoskodott.
A falu központjában rendezkedtek be a vásárosok, itt kézzel készített, egyedi termékek vásárolhatók, a kézműves házi édességtől, a nemezelt ékszereken és bábokon át a torockói feliratos szuvenírekig mindent találsz, a legtutibb vásárfiát itt szerezheted be. ;)


Első nap sem lesz hiány zenekarokból

A pénteki napon nyit a nagyszínpad is, ahol az erdélyi magyar fiatalok kedvenc zenekarai csapnak óriási bulit. Ezt a helyszínt 16 órakor a Bagossy Borothers Company nyitja, őket követi a 30y, PASO és az Anna and the Barbies.

A kiszínpad ma elsősorban a blues szerelmeseinek kedvez, Ripoff Raskolnikov a „magyar bluesman”, ill. Ferenczi György és a Rackajam is itt varázsolja el közönségét, de a Double Rise Fesztiválhimnuszának egyik szerzője, és előadója Baricz Gergő is a központban elhelyezkedő kisszínpadon lép fel zenekarával.

A FolkUdvarban ma este a Harmadik zenekar, a Buda Folk Band és a Parno Graszt húzza a talpalávalót, míg az elektornikus zenei műfaj kedvelőinek a Partysátor biztosít reggelig tartó hatalmas bulit Dodoval, és a T-boyssal.
Számos helyszín és nappali program vár minden korosztályt, minden műfaj és művészeti ág iránt érdeklődő napfelkelőt!

Okostelefonon is elérhető a program

Ha még nem tudtátok volna, a Double Rise programja okostelefonon is elérhető. A Festivapp mobilalkalmazáson belül böngészhető a felhozatal. Ha még nem sikerült megjegyezni, hogy melyik program hol zajlik, akkor ebben is segít az alkalmazás, hogy el ne tévedjetek a fesztiváltérkép is megtalálható az alkalmazásban, és a vigyél oda funkció segítségével saját útikalauzod is lehet.

Az alkalmazás letölthető Android és iOS készülékekre egyaránt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS