2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magna Cum Laude, István, a király, Intim Torna Illegál a jubileumi Partiumi Magyar Napokon

2016. július 15. 15:47, utolsó frissítés: 15:48

Szatmárnémetiben augusztus 19. és 28. között, tíz napon át ismét az önfeledt szórakozásé a főszerep. A Partiumi Magyar Napok szervezői sajtótájékoztatón ismertették az idei 15. ünnepi kiadás programját a Kossuth-kertben.

Régi-új helyszínekkel jelentkezik idén a 15. Partiumi Magyar Napok, hiszen a két hétvégés, tíz napon át tartó rendezvény során több mint 150 program közül válogathatnak az érdeklődők a térség legnagyobb rendezvényén, amely évről évre csokorba szedi a magyar nyelvterületeken élő művészek színe-javát.

Stier Péter, a rendezvény főszervezője a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy az idei ünnepi PMN tíz napja alatt még több szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel várják a szatmáriakat, egy régi-új helyszínen is lesznek programok és koncertek. A Kossuth-kert, a Tűzoltótorony és az új központi Október 25. tér mellett, idén a Széchenyi utcában is lesz színpad. Utóbbi 2002-ben, a legelső partiumi napok legkedveltebb helyszíneinek egyike volt, többek között ezért is döntöttek úgy a szervezők, hogy ismét felelevenítik ennek hagyományát.Az állandó programok mellett a fellépők egy részét is ismertette a főszervező, gondolva minden korosztályra koncertezni fog a Dolly Roll, az R-GO, a magyarországi X-Faktor egyik mentora, Szikora Róbert és a vele érkező gidák az Október 25. téren megmozgatnak majd mindenkit, az Intim Torna Illegál a fiatal korosztálynak — és nem csak — ígér egy felejthetetlen bulit, ugyanakkor a legkisebbek az Alma együttes koncertjén tapsolhatnak majd sokat. Augusztus 20-án az új központban az István, a király rockopera koncertváltozatát is megtekinthetik egy negyven tagú kórus közreműködésével. A rendezvényt pedig a Magna Cum Laude nagykoncertje zárja. Emellett még sok más meglepetés együttes is érkezik a rendezvényre, amelyek kilétére a következő hetekben derül majd fény.

A Partiumi Magyar Napok társszervezője a kezdetek óta az Identitas Alapítvány, amely immáron 15 éve a rendezvény mögött áll. A szervezet vezetője Szőcs Péter, — aki már a 8. éve az alapítvány elnökeként vesz részt a szervezésben — beszélt a rendezvény jelentőségéről és arról, hogy a Partiumi Magyar Napok a legnagyobb kulturális rendezvény a régióban, amelyet az Identitas Alapítvány a továbbiakban is támogatni fog úgy szakmailag, mint anyagilag.

Szatmárnémeti frissen megválasztott polgármestere, Kereskényi Gábor, aki egykor még a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés tagjaként részt vett az első Partiumi Magyar Napok szervezésében. Elmondta, hogy fiatalként is egy olyan pezsgő szatmárnémeti rendezvényről álmodtak, amely mindenkit megmozgat a városban és a környező településeken. Polgármesterként pedig továbbra is támogatni fogja a rendezvényt és arra törekszik, hogy minden szatmári magáénak érezze azt. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS