2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félre-vezetnek és pokésétára is hívnak a Korzosok a Kolozsvári Magyar Napokon

2016. augusztus 11. 10:06, utolsó frissítés: 10:06

A Korzo Egyesület a 7. Kolozsvári Magyar Napok alatt több műfajban, többféle programmal is várja az érdeklődőket. Ezeknek rövid összefoglalója alább olvasható.

KIVÁLTSÁG TESZI A VÁROST? IGAZ-HAMIS TÖRTÉNETEK A KÖZÉPKORI KOLOZSVÁRRÓL - félre-vezetés

Kolozsvár 700 éve kapott városi rangot. De mit jelentett ez a korabeli lakosok életében? Hogyan járult hozzá a fejlődéshez? Itt az alkalom, hogy többet tudjunk meg városunk egészen régi múltjáról, történetéről. A KMN alatt előadások, kiállítások, séták sokasága szól erről. Arra buzdítunk, hogy minél több ilyen programon vegyél részt, és ne hagyd magad félrevezetni! Ugyanis nem lesz minden igaz abból, amit hallani fogsz tőlünk, a cél pedig az, hogy felismerd és szóvá tedd füllentéseinket!

A sétát két alkalommal tartjuk meg: 17-én szerdán, illetve 21-én vasárnap, mindkét alkalommal 17 órától. Találkozás a Karolina-téren, a ferences templom előtt.

A Program létrejöttét a BGA Pro Transilvania támogatta.

POKÉSÉTA: EGY LABDÁNYI VÁROSISMERET - városnéző séta

Ezen a sétán az sem baj, ha nem a szemünkbe nézel, de azért időnként vess egy-egy pillantást az épületre, a szoborra, a térre, mert minden PokéStopnak története van, amit mi elmesélünk. Nem kell végighallgatni több száz év eseményeit, hiszen csak a legérdekesebbek fognak elhangzani, s minden állomásnál megtudhatsz valamit a kis virtuális lényekről is.
A vadászat 16-án kedden indul 16 órakor, az Uránia-palota elől.

MARKÓ KÁROLY ÉS KÖVETŐI - tárlatvezetés


Sokak szerint Markó Károly az első nemzetközileg is elismert magyar festőművész, aki a romantikus tájképfestészet kiemelkedő alakjává vált. Ismerkedj meg életútjával és művészetének hatásával a Művészeti Múzeumban, ahol saját művein kívül követőit is bemutatja a mintegy 50 alkotást felvonultató kiállítás. Fedezd fel velünk együtt a hatalmas tájban rejlő apró mitológiai alakok és bibliai jelenetek szövevényes hálóját, s merülj el a romantika emberének tájszemléletében.

Magyar nyelven 15-én hétfőn, 17-én szerdán, 19-én pénteken és 20-án szombaton 14 órától tartunk tárlatvezetéseket a Bánffy-palotában.
Román nyelvű tárlatvezetésünkre 20-án szombaton 12 órától fog sor kerülni.

MOZIZÁS KOLOZSVÁRON, FEKETÉN-FEHÉREN - román nyelvű városnéző séta

Ezen megtudhatod, hol voltak az első mozgóképszínházak Kolozsváron, miért hasonlított a moziterem egy futballmérkőzés helyszínére és mi rontotta a közerkölcsöt.

A séta 19-én pénteken, 18 órakor indul a Farkas utcai Egyetemiek Háza (Auditorium Maximum) elől. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS