2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négynaposra bővül a nagybányai Főtér Fesztivál

2016. augusztus 16. 12:41, utolsó frissítés: 12:41

Első alkalommal nulladik napot szerveznek a nagybányai Főtér Fesztiválon, amelyen kiállításmegnyitók lesznek, fogadás és más meglepetésekkel várunk minden fesztiválozót. Mind a fesztivál, mind a nagybányai magyarság is hozzájárul a Nagybánya - Kulturális Főváros 2021 cím elnyeréséhez.

Az idei Főtér Fesztivál további újdonságokat, új jellegű programokat vonultat fel a már megszokott, közkedvelt programpontokon kívül. Pénteken este háromdimenziós látványvetítés lesz a hajdani Fekete Sas fogadó homlokzatára a Nagybányai Művésztelep megalapításának 120. évfordulója tiszteletére. Táncszínházi előadás, színház, buborékfesztivál, középkori tábor, óriásjátszótér és sok más látványos, szórakoztató közösségi programpont várható.

Fröccskert fog működni a fesztivál egész ideje alatt, lesz jazzelőadás, valamint idén először a nagybányai Házas Hétvége mozgalom is bekapcsolódik a fesztivál programsorozatába. A hagyományos bevonulást a térre az idén első alkalommal megrendezett Nagybányai huszártoborzó, valamint hagyományőrzők lovasbemutatója előz meg.

Amint már kiderült, a Főtér Fesztivál szombat esti nagykoncertjén a Kárpát-medence egyik legnépszerűbb énekesnője, sokak kedvence, az idei Petőfi Zenei Díj nyertese Rúzsa Magdi lép fel. A péntek esti koncerten a Bagossy Brother Company fog zenélni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS