2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 150 program tíz nap alatt: hétvégén kezdődik a Partiumi Magyar Napok

2016. augusztus 16. 12:52, utolsó frissítés: 13:20

A 15. Partiumi Magyar Napok, sokrétű színes program várja a szatmáriakat augusztus 19-e és 28-a között. A PMN egyik helyszínén, a Tűzoltótoronynál tartott sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők a teljes programról.

Az Identitas Alapítvány vezetője, Szőcs Péter nyitotta meg a sajtótájékoztatót és elmondta, a 15. jubileumi kiadással a rendezvény tíz napja során több mint 150 programmal várja a szórakozni vágyókat.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere beszámolt arról, hogy a Tűzoltótorony 2005-ös felújítása során már megfogalmazódott, hogy kiváló helyszínként tudnák alkalmazni. Ez az előző évek során gyakorlatban is megvalósult, hiszen számos színházi és bábszínházi előadást, valamint könnyűzenei koncertet szerveztek itt meg.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, a Partiumi Magyar Napok egyik megálmodója szerint önmagáért beszél az, hogy egy rendezvény eléri a 15. kiadást és önfenntartóvá válik, mivel a szponzorok is tudják, hogy a felajánlott támogatásaik jó helyre kerülnek.

Stier Péter főszervező számokban szemléltette az idei rendezvényt. Elmondta, a PMN összköltségvetésének mindössze a 25 százaléka származik közpénzekből. A főszervezők mellett, 25 civil társszervező egyesület, valamint 90 magáncég támogatja a rendezvény létrejöttét. A főszervező amiatt is örömét fejezte ki, hogy évről évre több vállalkozó jelentkezik önként támogatónak.

Stier arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendezvény teljes programja ezentúl okostelefonon is elérhető, a FestivApp alkalmazás segítségével.

Kiemelt partnerek:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Turisztikai Ügynökség

Aranyfokozatú támogatók:

Autonet, Tarr Beton, Diego, Gemelli, Barta Ati, CBA, Al Capone Étterem és Motel, Woco

Ezüstfokozatú támogatók:

Arnisol, Nord Star, Spakk Group, Ecomatrix, Transpink, Meteor a Trilak partner, Santec, Andy Kft, Promomix, Ratioterm, Ardealul, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Karmob, Hanna Konyhatehnika, No Pardon Pub, Mindig Friss, Saminstal, Hutton, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Poszet, Backerei Fastus, Yoda Service, Business Transaction, Gerbog, M-Sys. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS