2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

European Music Awards: Beyoncé három díjat söpört be

2009. november 06. 16:56, utolsó frissítés: 16:57

A U2 ingyenes minikoncerttel emlékezett a berlini fal lebontására a Brandenburgi kapunál. A koncertet magas és letakart kerítéssel vették körül.


A tegnap este Berlinben Beyoncé 3 díjat is nyert a Legjobb Női Előadó, a Legjobb Dal és a Legjobb Video kategóriában. Miután kiderült, hogy neki ítélték oda a legjobb női előadónak járó díjat, Beyoncé így kiáltott fel: ezt a díjat minden gyönyörű művésznek ajánlom!A Legjobb Férfi Előadó kategóriában Eminem győzedelmeskedett, Jay-Z lett a Legjobb R&B és Hip Hop előadó, a U2 pedig Legjobb Élő Előadás díját kapta. Lady Gagáról szinte már a gála előtt tudni lehetett, hogy idén ő lesz a Legjobb Új Előadó.A Legjobb Rock 2009-ben a Green Day, míg a Legjobb Csapat a német Tokio Hotel lett, akik fellépőként is jelen voltak. A Legjobb Alternatív Előadás díját a Placebo nyerte, a Legjobb Európai Előadó kategóriában a török maNga győzedelmeskedett.


A Legjobb World Stage Előadás a Linkin Park míg a Legjobb MTV Push Előadó Pixie Lott lett. A műsort a csípős nyelvű Katy Perry vezette, akinek kalapját több ezer kristállyal díszítették.

Az U2 ingyenes minikoncerttel emlékezett a berlini fal lebontására a Brandenburgi kapunál. A koncertre tízezer szerencsés juthatott be, akik a múlt héten három óra alatt kapkodták szét a jegyeket interneten.

A helyszínt 2 méter magas, letakart kordonnal vették körül – a szervezők szerint biztonsági okokból –, ám a "falak" felhúzása meglehetősen ironikusan hatott éppen ezen a helyen és ezen az évfordulón, s a kiszorult hallgatóságból ingerültséget váltott ki.
"Nevetséges, hogy elzárják a kilátást. Azt hittem ez egy ingyenes műsor, de az MTV valószínűleg azt szeretné, ha a tévén követnék, hogy nagyobb legyen a nézettsége" – mérgelődött egy jegy nélkül maradt rajongó.

Az MTV-gálán levetítettek néhány részletet a U2 hat számból álló műsorából. Bono "Berlin, gyönyörű vagy!" felkiáltással üdvözölte németül a tömeget, az együttes pedig harminc percig játszott, a Sunday, Bloody Sunday, a Beautiful Dayés a One is felcsendült, utóbbi slágerüket annak idején éppen a német újraegyesítés ihlette.

Idén a díjak többségét ismert amerikai előadóművészek vitték el, egyik kivétel volt a német Tokio Hotel együttes, amely a Black Eye Peast és a Kings of Leont előzte meg a legjobb zenekarnak járó díj kategóriában. A berlini gála legnagyobb vesztese a hashville-i Kings of Leon együttes volt, amely a mezőny élén állt öt jelöléssel, de végül üres kézzel távozott a díjkiosztóról.


A díjátadók és sztárvendégek között ott volt: David The Hoff Hasselhoff, a hip hop sztár Lil’ Kim, a nehézsúlyú boksz világbajnok Vlagyimir Klicsko, a színész Jesse Metcalfe, a pop/rock fenomén Jonas Brothers, a Backstreet Boys, Juliette Lewis, Jean Reno, Miranda Cosgrove, Asia Argento, Bar Refaeli, Brody Jenner és Batista.A soul énekesnő Joss Stone volt a 2009 EMA: Red Carpet Show háziasszonya, míg a Fall Out Boy oszlopos tagja, Pete Wentz vezette a 2009 EMA: All Access online show-t. (mti/mtv.co.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS

  • Portfólió

(c) Média Index Egyesület 1999-2020