2021. március 9. keddFranciska, Fanni
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A legnézettebb Youtube videók 2009-ben

2009. december 17. 15:12, utolsó frissítés: 15:32

Susan Boyle szereplése az abszolút kedvenc, de rajta kívül népszerű még egy fogorvostól szabadult kisfiú videója, Michael Jackson egyik klipje és az Újhold trailere is.


Változatos képet mutat a legnépszerűbb videomegosztó portál idei toplistája: a legnézettebb videók között szerepel Susan Boyle felfedezése, a fogorvosi kezelés után eszmélő kisfiú és az esküvői szertartásán táncra perdülő pár.

A Youtube szerdán közzétett összeállítása szerint az idei év igazi sztárja a skót háziasszony, Susan Boyle volt, aki egy brit tehetségkutató műsorban tűnt fel az I Dream a Dream című számmal. A 48 éves őstehetség előadását több mint 120 millióan töltötték le világszerte.A második helyet 37 millió online nézővel a David a fogorvos után című videó vitte el, amelyen egy hétéves kisfiú tér magához egy fogorvosi beavatkozás után.
A harmadik helyezést egy esküvői tánc kapta. Ezen Jill Peterson és Kevin Heinz nyoszolyólányaikkal és vőfélyeikkel a násznépet jókedvre derítve táncoltak be Chris Brown Forever című számára a templomba. Több mint 33 millióan kattintottak rá a családi videóra.Mellesleg a Brown-szám jogait birtokló Sonynak is jól jött a váratlan reklám, alaposan fellendült a Forever iránti kereslet.

A reklámfilmek is szépen szerepeltek. Az Újhold című vámpíros játékfilm trailerét 31 millióan látták a Youtube-on.Az Evian három verzióban kiadott görkorcsolyázó kisbabás hirdetésére is 27 millióan voltak kíváncsiak.
A videomegosztó külön listát szentelt az év legnépszerűbb, stúdióban készült zenei klipjeinek. A csúcstartó a rapper Pitbull, akinek I Know You Want Me című számát 82 millió alkalommal nézték meg.Őt Miley Cyrus követi két dallal: a The Climb című számát 64 milliószor, a Party In the USA címűt pedig 54 milliószor töltötték le.


A statisztika szerint a június 25-én elhunyt Michael Jackson Beat It című videója volt a legkeresettebb klip a Youtube-on június és július hónapban: több mint 25 milliószor nézték meg. (mti)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS