2021. január 21. csütörtökÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az utcanév ideológiától a hangyaszexig

szerk. 2010. április 19. 17:10, utolsó frissítés: 2010. április 20. 09:04

Csütörtökön és pénteken 15 új Adatbank Café előadást rögzítettünk az RTV és az Erdély FM segítségével. Meghívottjaink a geológustól a történészen át az antropológusig első vonalbeli tudósok voltak.
Az Adatbank Café a Transindex, a Jakabffy Elemér Alapítvány és az Apáthy István Egyesület tudományos ismeretterjesztő konferenciája. Számos partner és támogató kellett ahhoz, hogy televíziós- és rádióműsor, illetve on-line tartalom lehessen a kezdetben meglehetősen merésznek tűnő elképzelésből.
Az első konferenciánk tavaly ősszel volt, az RTV magyar adása hetente bemutatott egy-egy előadást, amit mi is közzé tettünk a konferencia honlapján, az adatbankcafe.ro-n – az utolsó három tavalyi előadás közzététele most van folyamatban. Amint az Adatbank Café site épülni kezdett, jöttek is az akadémiai körök és az internetezők reakciói, amelyekből arra következtettünk, hogy a projektet folytatni és szélesíteni kell. Ez az oka annak, hogy az múlt héten másodjára is megszerveztünk az Adatbank Cafét.Fontos még, hogy hamarosan olyan konferenciák előadásait is megjelenítünk majd a site-on, amiket nem mi szerveztünk, de színvonalasnak és egy tágabb közönség számára is befogadhatónak tartunk. Az első ilyen vendégtartalom az Apáczai Alapítvány oktatási konferenciájának néhány előadása lesz, de tervbe vettük további előadások megjelenítését is.


Hogyan zajlott a múlt heti Adatbank Café?

Nagyon szurkoltunk, hogy az előadók ne haladják meg sokkal a rendelkezésre álló 15 percet. Nagyon szurkoltunk, hogy mindenki jöjjön el – egy előadónk hiányzott csak, tegyük hozzá, igazoltan. Szurkoltunk, hogy jó legyen a kávé (ez maradéktalanul össze is jött, mert a Segafredo, az mégiscsak Segafredo). Nagyon izgultunk, hogy az előadók és a közönség is érezze is jól magát. Mi, akik szerveztük, szerettük, így őszre újabb Adatbank Cafét tervezünk!

fotók: Dunai László

A konferencia támogatói: a Szülőföld Alap, a termet a rendelkezésünkre bocsátó Iskola Alapítvány, a látványt biztosító AMM Design, a pályázati tanácsadó Pont Consulting, a különleges Segafredo kávét biztosító Bibas és az operatív szervezésben mellettünk álló Boomerang Services voltak.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS