2023. október 5. csütörtökAurél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A The Rasmus frontembere visszaszerezné a 2006-ban ellopott napszemüvegét

K.E. 2010. augusztus 27. 18:31, utolsó frissítés: 18:31

Legutóbbi félszigetes koncertjüket 15 ezer rajongó tombolta végig, idén felül szeretnék múlni magukat. És készülőben az új album is.


A 16 éve működő The Rasmus tavaly stílusosan ünnepelte a kerek évfordulót, az év végén kiadott Best of lemezzel, amelyre a 2001 után született slágereiket gyűjtötték egybe. És volt miből válogatniuk: a finn srácok többször is átrendezték a kontinens slágerlistáit. 2006-ban 15 ezren énekelték velük az In the Shadows című megaslágerüket a Félszigeten. Az idei koncertre még ennél is magasabb elvárásokkal indultak. A zenekarral a rajongókkal való rövid találkozás után elegyedtünk szóba.

Mit vártok az idei koncerttől?


A legutóbbi Félszigetes alkalom a nyár egyik legjobb koncertje volt, de most még ezt is túl szeretnénk teljesíteni, nagyon magasak az elvárásaink. Illetve nagyon meg szeretném találni azt a rajongómat, aki ellopta a napszemüvegem, idén vissza szeretném kapni. Mindig jó koncertjeink voltak Romániában, úgyhogy mindenképpen vissza szeretnénk jönni.


Hogy tetszik nektek a Félsziget fesztivál?

Már sikerült találkozni néhány rajongónkkal, akik nagyon szimpatikusak voltak. Azért szeretjük a romániai embereket, mert őszinték. Egyből láthatod valakinek az arcán, hogy mit gondol, szeret-e vagy sem. A finnek is hasonlóak, kivéve, hogy nekik semmit sem lehet kiolvasni az arcukból, viszont nagyon nyíltan elmondják a véleményüket.


Mi a helyzet a készülő új albummal?

Dolgozunk rajta, minden nap bent vagyunk Helsinkiben a stúdióban. Nem szeretnénk túl sokat elárulni az új albumról, kicsit más lesz, mint az előzőek, remélhetőleg tavasszal készül el.


Ma este is hallhatunk már valami új számot?


Az új albumból egyelőre még nem, de az előzőekből minden történelmi számot eljátszunk.


Mit jelent a tetoválás a karodon?

Ez a Dynasty lemezkiadó jelképe, kettőnknek van ugyanolyan tetoválásunk a bandából: egy brand neve, amit mások is könnyen felismerhetnek.


A stílusotok együtt öregszik a közönségetekkel, vagy megpróbáltok a fiatalabb korosztályokhoz is szólni?


Vannak rajongóink, akik évek óta rendületlenül követnek minket, és mi nagyon örülünk nekik. Az új album elkészítésének megpróbáltunk figyelni arra, hogy mire vágynak a rajongóink és milyen visszajelzések érkeztek tőlük. Így próbálunk valami újat alkotni ezzel a lemezzel. Szerintem mindenki nagyon meg fog lepődni, amikor ki fog jönni, még talán mi is.


Mi a véleményetek az ingyenes zeneletöltésről?

Nem igazán tudom, hogyan működik, viszont szerintem nagyon hasznos, hogy bármilyen számot könnyen meghallgathatsz. A Youtube is ilyen, nem? Én úgymond régimódi vagyok, lemezekről szeretem hallgatni a zenét.


Milyen koncerteket néznétek meg az idei félsziget programból?

Europe, velük szívesen találkoznák. És a Korn is érdekelne. Csak sajnos egyik sem lesz ma éjszaka, mi pedig koncert után tovább kell induljunk. Esetleg még a Gorillaz-t is megnézném, arra még lenne is esély, hiszen ma lépnek fel.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS