2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Paródiák és Justin Bieber a YouTube 2010-es topjában

szerk. 2010. december 14. 11:03, utolsó frissítés: 12:01

A legnézettebb videó a Bed Intruder Song, a sztárok közül pedig a 16 éves Bieber 3 számmal, Lady Gaga és Eminem 2-2 számmal szerepel a listán.


Egy feldúlt fiatalember tévéinterjújából született dal, a Bed Intruder Song vezeti 61 millió nézővel a YouTube éves toplistáját. A külön kategóriaként kezelt kereskedelmi zenei videók nézettségének élén Justin Bieber Baby című száma szerepel 406 millió letöltéssel.

A Google érdekeltségébe tartozó közösségi videomegosztó portál hétfőn tette közzé a legnézettebb videók ranglistáját.

A Bed Intruder Song egy 24 esztendős alabamai diák dühödt kirohanása nyomán készült. Antoine Dodson drámai hangon számolt be a húga elleni szexuális erőszak-kísérletről, a tévéinterjú pillanatok alatt elterjedt a neten. A kifakadásból Evan és Michael Gregory készített zenei feldolgozást. A New York-i alkotópáros a hírek megzenésítésével, az "Auto-tune the News"-sorozattal szerzett népes rajongótábort az interneten.A YouTube-ra szánt másik leglátogatottabb videó a Tik Tok című Kesha-paródia lett, amit 50,6 millióan néztek meg.Harmadikként Greyson Chance, egy 13 esztendős fiú futott be, aki Lady Gaga Paparazzi című számát énekli és zongorázza egy iskolai rendezvényen. A tehetségét máris Justin Bieberhez mérik.
A negyedik Dane Boedigheimer Idegesítő Narancsa lett (Annoying Orange) több, mint 26 millió nézővel.
Az ötödik helyen egy Old Spice reklám végzett, majdnem 25 millió nézővel.A kereskedelmi videók első tíz helyezésén divatos szupersztárok a már fent említett Bieber, valamint Shakira, Eminem, Rihanna és Lady Gaga dalai osztoztak.

1. Justin Bieber: Baby2. Shakira ft. Freshlyground : Waka Waka (This time for Africa)3. Eminem ft. Rihanna : Love The Way You Lie4. Eminem: Not afraid5. Rihanna: Rude Boy6. Justin Bieber ft. Jaden Smith : Never Say Never7. Justin Bieber: Never Let You Go8. Lady Gaga: Alejandro9. Justin Bieber ft. Usher: Somebody To Love Remix10. Lady Gaga ft. Beyonce: TelephoneA YouTube-ra 2010-ben feltöltött legnépszerűbb videók közül számos már kifejezetten "megélhetési" célból készült. A YouTube ugyanis megosztja a hirdetési bevételeket a "partnereivé" vált feltöltőkkel - jegyezte meg Mia Quagliarello, a közösségi portál szóvivője.

"Egyre többen tekintenek a YouTube-ra olyan helyként, ahol karriert lehet csinálni. Mi az eszközeinkkel és pénzügyi hátterünkkel megpróbálunk lehetőséget adni arra, hogy ez valóra is váljon" - mondta a szóvivő.

Forrás: www.youtube.com, MTI

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS