2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Könyvesblog: az új erdélyi magyar könyvek egy helyen

2011. január 04. 16:02, utolsó frissítés: 16:08

Érdekel, milyen könyveket jelentetnek meg a vezető erdélyi magyar kiadók? Erről szól a Transindex új blogja.


A Transindex induló, Új könyvek című blogjából kiderül, milyen kötetek jelennek meg a vezető erdélyi magyar könyvkiadóknál. A rendszeresen frissülő oldal egyúttal adatbázisként is szolgál majd, amelyben szerzők, kiadók vagy tartalom szerinti kategóriák nyomán is lehet keresgélni.

A blog a Bookart Könyvkiadó, az Erdélyi Híradó Kiadó, a Koinónia Könyvkiadó, a Komp-Press Kiadó, a Kriterion és a Pallas- Akadémia Könyvkiadó új köteteit ismerteti. Elsőként a Vers, valamint az Interjú és Önéletrajz kategóriába sorolt könyveket mutatjuk be, a blog fokozatosan frissül majd a többi kategóriával.

>> ujkonyvek.egologo.transindex.ro >>


A cím és fülszöveg mellett a blog tartalmazza a kötetek szerkesztője, a borító tervezője, az illusztrátor, esetenként a fordító nevét is. A bejegyzések a kötetekről megjelent, interneten olvasható kritikák linkjével egészülnek ki - ugyanakkor az olvasók is megfogalmazhatják véleményüket, vagy vitába szállhatnak egymással a kommentekben.
Elsőként a verseskötetek, valamint az életrajzi- és interjúkötetek kategóriáját mutatjuk be. Az elsőben számos kortárs erdélyi magyar költő legújabb művei találhatók meg, míg a másodikban szereplő könyvek érdekes személyiségek saját szavaikkal vagy mások által megfogalmazott életútját tartalmazzák.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS