2022. január 26. szerdaVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Humorfeszt: a Szomszédnéni humorista-simogatót szervez

Fülöp Noémi 2011. március 28. 16:31, utolsó frissítés: 17:20

Kőhalmi Zoltánnal és Janklovics Péterrel, a Sziget arcával bulizhatsz együtt a 8. Erdélyi Humorfesztiválon.


Bár Bálint Ferenc (Béfé) és Tóth Szabolcs (Téesz) mindent megtettek azért, hogy a neveket kiszivárogtassák, mégis csupán a mai sajtótájékoztatójukon került nyilvánosságra a 8. Erdélyi Humorfesztivál magyarországi sztármeghívottainak neve. Az április 8. és 10. között, Kolozsváron és Marosvásárhelyen zajló rendezvényen – a versenyzők és számos erdélyi humorista mellett –

Kőhalmi Zoltán és Janklovics Péter poénjain nevethet majd a közönség.


A két humorista részt vesz majd a kolozsvári Humorfeszt-gála (április 9., 19 óra, Florin Piersic mozi) utáni bulin is a Bulgakovban: „meg lehet őket simogatni, és sört is lehet fizetni nekik” - biztosítottak a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai. Kőhalmi Zoltánról kiderült: egy ideig ő írta Fábry poénjait, jelenleg a Dumaszínház meg a Showder Club alapembere, sőt, a HVG címlapján látható poénokat is ő találja ki – a sört pedig Unicummal issza.
Janklovics Péter valószínűleg mindenki számára úgy ismerős, mint a prodidzsájos csávó: ő szerepelt a Sziget Fesztivál nagy sikerű reklámvideóiban. A humorista a Dumaszínház és a Comedy Central csapatának tagja, Béfé és Téesz szerint pedig mindenféle italt szeret. Persze a fesztiválról nem hiányoznak majd az erdélyi fellépők sem: az első napon (Kolozsvár, április 8., 18 óra, BBTE Auditorium Maximum) a Gruppenhecc, vagyis Nagy István és társai kabaréjával kezdődik a műsor.

Őket a Humorfesztesek Ligája, vagyis az eddigi nyertesek követik, Ősz Ferenc, Holovácskó Zsolt és Balla Levente közös produkcióval, Zsók Levente és Felméri Péter egyéni műsorral állnak színpadra. Persze nem hiányzik a programból a Szomszédnéni Produkciós Iroda fellépése sem, valamint


pénteken dől el az is, ki nyeri a Hetek versenyét.

A versenyre az elmúlt hetekben több városban (Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Nagyváradon és Sepsiszentgyörgyön) is tartottak előválogatást, amelyeken összesen közel negyven amatőr humorista vett részt. „Egyre kevesebben próbálkoznak internetről származó vagy közszájon forgó poénokkal, a legtöbben saját mindennapjaikból származó anekdotákkal indulnak” - mondta el Téesz, és hozzátette, a leggyakoribb gond a jelentkezőkkel, hogy nem tartják be az öt perces időkorlátot.


A Hetek versenyében egy csíkszeredai, két marosvásárhelyi, három szatmári, illetve egy nagyváradi jelentkező vesz részt, köztük egy női versenyző is. A legjobb humorista ezer lejt vihet haza. Az első három helyezettnek a fesztivál társszervezője, az RMDSZ Programirodája emellett fellépési lehetőséget is biztosít a Félszigeten, az EU-táborban és más fesztiválokon, jelentette be Jakab Adorján, a programiroda képviselője.

Hozzáfűzte, az RMDSZ célja Erdély-szintűvé kiterjeszteni a Humorfesztivált, ennek része az idei marosvásárhelyi gálaest is. Április 10-én 18 órától a vásárhelyi Nemzeti Színházban lép fel a két magyarországi sztármeghívott, a Hetek versenyének három nyertese, valamint a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

A 8. Erdélyi Humorfesztiválra Kolozsváron a Florin Piersic moziban, Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában, a G Pont és a Tutun kávézókban lehet jegyet vásárolni. A pénteki rendezvényre 15 lejbe, a szombati és vasárnapi gálaestekre 25-25 lejbe kerül a belépő.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS