2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megmérkőztek a jövendőbeli stand-up csillagok

timese 2011. április 09. 13:55, utolsó frissítés: 2011. április 11. 11:40

Tudtad, hogy Szatmáron nőnek a legmagasabb és legviccesebb pincérek? És a szamosháti rettenetes tájszólást ismered? Bemutatjuk az "Erdély következő humoristája" cím várományosait.A BBTE Auditorium Maximumában 18 órától vette kezdetét a 8. Erdélyi Humorfesztivál első napja, ahol a hét döntőbe jutott versenyző villantotta meg stand-up humorát – a zsűri cseppet sem elnéző kommentárjainak kereszttüzében. A terem is mondhatni zsúfolásig megtelt, egyedül a felső szinten ülhettek szellősebben a nézők, hátránya, hogy onnan kevesebbet is lehetett látni a produkciókból.

A műsort a Gruppenhecc kabaré indította, amelyben Nagy István és társai “szopták fel” a közönséget – elég ügyesen. A szakma nagyöregjeit a Humorfesztesek Ligája követte, sorban Ősz Ferenc, Holovácskó Zsolt és Balla Levente, majd Zsók Levente dobta be magát székely humorával. A hét versenyszám után a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter turbózta maximumra a hangulatot – biztosítva az esti buli vidámságát.

A fellépőket műsor után csíptük mikrofonvégre, és a következőket kérdeztük:

1. Hogyan jöttél rá, hogy vicces vagy?


2. Kin szoktad tesztelni a poénjaidat?
3. Mondd el a legrosszabb viccet, amit valaha hallottál.


Igaz, az utolsó nem is kérdés, de legalább meg lehet szavazni Erdély legrosszabb viccét. Szavazz a cikk alján!galeria_959.jpg
Könczey Elemér itt sem hazudtolja meg önmagát. Fotók: Sebők Botond
galeria_960.jpg
Gruppenhecc: interjú az erdélyi szuperhőssel, aki egy pártba sem állna be, mert mindegyik megérett a cserére. Mint a pelenka, és ugyanazon okból.
galeria_961.jpg
Gruppenhecc: a székely gazdák esete a magyar állampolgársággal. Józsi gazda egyenesen Orbán Viktornál nyújtotta be a kérelmet, aki aztán még a Szent Koronát is a fejére tette. Hiába, a Kanadába emigrált székelyeknek még könnyebb a könnyített honosítás.
galeria_962.jpg
Ősz Ferenc: a GPS-utasításokat fordította magyarról székelyre, moldovaira, romára és "oltott magyarra". Megtudtuk, hogy a "túl gyorsan mész" székelyül "ejsze sietsz".
galeria_963.jpg
Holovácskó Zsolt: ilyen név nincs is, de még mindig jobb, mint a Facebook. Ő különben a gyermekét Szekrényfióknak fogja nevezni. Hosszú vonatozós sztorikat mesélt, amikor az ember szomszédjától 5.1-es rendszerben kapja a szagokat...
galeria_964.jpg
Feszültek a rekeszizmok rendesen
Sepa Mihály Sándor
barátainak csak Sugár, Szatmárnémetiből

- aki gárdista egyenruhába érkezett (vagy mégsem?)

1. Nem jöttem rá, mai napig nem tudom, hogy az vagyok-e vagy sem, ezt a közönség kell elbírálja. Haverok beszéltek rá, hogy próbáljam meg, és belementem a játékba.

2. Székely Zsolt előtt, mert ő csapattárs. Most speciel konkurens volt, de van egy amatőr humortársulatunk és egymással szoktunk gyakorolni. Kisebb estés fellépésekre szoktak hívni otthon Szatmárnémetiben és a környéken, mostanában pedig már egész Erdély szerte.

3. Megkérdezik a gyerekeket, hogy ki mi akar lenni.
- Második akarok lenni a bobszánkóban! – mondja az egyik gyermek.
És így lesz belőle olimpiai bajnok, mert második lesz a bobszánkóban.György Botond
a legfiatalabb versenyző Gyergyóalfaluból

- aki felé a labda három Felméri Péternyi hangsebességgel közeledett

1. Nekem az osztálytársaim mondták, hogy ahhoz képest jól tudok beszélni. Nem mondom azt, hogy vicces vagyok, mert szerintem mindenkiben van valamilyen szinten humor, csak van, akiben kicsit több.

2. Általában egyedül szoktam, vannak olyan poénok, amikről úgy tartom, hogy viccesek, majd tesóm előtt, haverok előtt, mikor hogy.

3. Miért tette a rendőr a zsíroskenyeret a párnája alá?
Mert hülye.Székely Zsolt
a legmagasabb és legviccesebb pincér Szatmárnémetiből

- aki kulturálódásként letöltötte a Fekete gyémántokat, majd kiderült, hogy pornófilm, feketékkel

1. Három évvel ezelőtt mondta meg valaki, hogy te lehetsz vicces is. Őt Dékon Zsoltnak hívják: akkor gondolt egyet, hogy Szatmárnémetiben összeszedi a leghülyébb embereket a környezetéből, és így alakult ki a mi humorcsapatunk. Azóta töretlenül, kisebb-nagyobb sikerekkel járunk fellépésekre.

2. Aki éppen útba jön és olyan a helyzet. Legtöbbször asztalnál szoktam: kimegyek, köszönök és menet közben valamilyen poént elsütök, ha ők nevetnek, az azt jelenti, hogy több lesz a jattom is.

3. A páromnál elsütöttem egy régi poént: megkérdeztem tőle, hogy mit szeretnél karácsonyra, amire azt válaszolta, hogy legyen világoskék és 0-ról gyorsuljon 100-ra. Én vettem neki egy szobamérleget. Mindenki másnak tetszett, neki ez volt a legrosszabb poén akkor este.

Bitai Enikő
egyedüli női versenyző, Marosvásárhelyről

- aki gazdasági válság idején az áruházak kóstoló standjainál lakmározik

1. Mindig is az osztály bohóca voltam, szarkasztikus humorral, nem tudom, hogy ez mennyire jelent viccességet. A kolléganőim általában pártolnak engem.

2. A kolléganőim az elsők, utána pedig a párom, természetesen. Ők az abszolút jó közönség.

3. Két tehén ül a fán, az egyik azt mondja, hogy leesek, és akkor le is esett.


Kun Zsolt
a roma lélek ismerője Nagyváradról

- aki rádiókabaréban meséli el a születés csodáit, more!

1. Végülis mindig is ezt csináltam az osztályban, szórakoztattam a többieket, és nekik nagyon tetszett a dolog, úgyhogy viszonylag hamar rájöttem erre. Aztán most nem úgy jött ki a dolog, ahogy én szerettem volna, de hát majd legközelebb.

2. Nem igazán szoktam gyakorolni senki előtt, inkább magamban. Fejben lejátszom, aztán egyszer-kétszer elmondom hangosan magamnak.

3. Mi az összefüggés Mikulás és Piroska között?
A Mikulás Piroskabáttya.Mihály Gergő
a harsonázó humorzsák Szatmárnémetiből

- aki parkoló ufónak nézte a lámpaoszlopot

1. Olyan két-három éve. Legelőször a dobtanáromnak mondtam el a poénjaimat és ő mutatott be Székely Zsoltnak.

2. Székely Zsolton és Sepa Mihály Sándoron.

3. Mi az abszolút favicc?
Reccs.Bartos Levente
a leggyorsabb stand-upos Marosvásárhelyről

- aki azért kapta tőlünk ezt a címet, mert olyan gyorsan eltűnt, hogy nem sikerült vele interjúzni. És senki sem tudta, hol van.
Melyik volt a legrosszabb vicc?

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS