2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rúzsa Magdi, hatalmas tömeggel, de annál kisebb bulival

Gál László 2011. augusztus 18. 22:23, utolsó frissítés: 23:03

Rég nem láttunk ennyi embert Kolozsvár főterén, és rég nem láttunk ilyen kevés bulizót közöttük. Pedig Magdi mindent elkövetett.


Minden kedvezett a Rúzsa Magdi koncertjének. Nem esett az eső, mint a Benkó Dixieland Band koncert előtt, nem volt előzenekar, amely megvárakoztatta volna az egyébként szép számban összegyűlt közönséget, s emiatt esetleg néhányan megunva a várakozást, otthagyták volna az egészet. A körülmények tehát ideálisak lettek volna egy bulis koncerthez, ehhez képest a közönség csak álldogált egyik lábáról a másikra, és néha az előadó kérésére a magasba emelte a kezét.

Tavaly már egyszer voltam Rúzsa Magdi koncerten Tusványoson. Akkor nagyon vártam a 2007-es Eurovíziós Dalfesztiválon is fellépő előadóművészt, és lehet, hogy pont ezért hiányérzetem maradt, mert egyszerűen nem volt nagy buli. Idén eldöntöttem, hogy ismét elmegyek és meghallgatom.A koncert viszont laposan kezdődött. A közönség reakciójából ítélve a többség úgy gondolta, ez most nem elég. Bár a hangosítással is voltak problémák, a koncertnek összességében nem kellett volna ennyire jellegtelennek lennie. Magdinak nagyon jó hangja van és tehetséges, a zenekarral sem voltak különösebb problémák, de egyszerűen nem alakult a hangulat. Pedig ő mindent bevetett. Még a tusványosi koncerten emlékezetesre sikeredett Goran Bregovictól "kölcsönvett" Ederlezit is elénekelte. Hatástalanul. Nem énekelte a közönség vele együtt a dalt, nem akart együtt élni és bekapcsolódni a koncertbe. Nem meglepő, hogy kibukott a száján:


„legalább egy fotó erejéig tegyetek úgy, mintha élveznétek."

Majd pár perccel később ismét ironikusan megjegyezte: "tudtam, hogy playback-kel kellene énekelnem, úgyis drága a zenekar." A vége felé végre sikerült fokoznia a hangulatot. Az elmaradhatatlan visszatapsolás alkalmával, amikor az AC/DC Highway to hell című dalát énekelte, már igazán bulisra sikerült. Kár, hogy pont akkor lett vége, amikor el kellett volna kezdődnie.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS