2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bill kapitány blues-cirkusza megmozgatta egész Kolozsvárt

Rácz Tímea 2011. augusztus 20. 14:35, utolsó frissítés: 2011. augusztus 22. 09:14

Az eddigi legfergetegesebb koncerten vehettünk részt pénteken: Deák Bill Gyula még a táltosdalt is elénekelte az #i#István, a király#/i#ból.


A Deák Bill Blues Band-et elhívni főnyeremény volt a szervezők részéről – ezt bizonyította mind a közönség, mind az együttes tegnap este. A koncertre a Knock Out melegített be, akiket már bőven jól ismer és szeret minden kolozsvári polgár; nagyon jó érzés volt látni első sorban csápoló gyerekeket, amint Yogiékkal együtt énekelték, hogy „meglépett Piroska”. A rövidke fellépés alatt a hangulatot is meghozták, ha addig nem lett volna.Tavaly Félszigeten már megállapítottuk, hogy Bill kapitány hangja még mindig elviszi a kétórás koncertet – no, ez annál is jobb volt. Nyilván ehhez a jóval népesebb közönség is bőven hozzájárult, és noszogatni, bulira provokálni sem nagyon kellett őket. Végre láttunk hajalást, andalgást, laza táncot és őrült vadulást egyszerre. Hallottunk „Bill a király”és „szép volt, fiúk” skandálásokat a színpad előtt.galeria_2979.jpg
Most nem tették fel háttérnek a Nóka út varrottast
galeria_2980.jpg
galeria_2981.jpg
galeria_2982.jpg
galeria_2983.jpg
galeria_2984.jpg


Fent a színpadon – nos, ott Hosszúlábú asszonyt, A zöld, a bíbor és a feketét, Kopasz kutyát, Hey, Joe-t, hogy csak a legismertebbeket említsük. És meglepődtünk, de őrjöngve fogadtuk azt a dalt, amelyet Deák Bill úgy konferált fel, hogy „volt egyszer egy rockopera”... Amit tavaly felvételről néztünk végig ugyanott, most élőben szólalt meg, teljes extázisba kergetve mind a sokezer embert.

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy ez volt a legjobb koncert egész Magyar Napok alatt. Bill kapitány, a közhelyesen, és nagyon találóan „legfeketébb hangú fehér énekesnek” nevezett mindenki Tordája tud valamit, ami a tízéves gyereket is ugyanúgy vadulásra sarkallja, mint az idősebbeket, akik még titokban hallgatták magnófelvételeit.Egyetlen negatívumként, mint minden más koncerten, itt is a hangosítót említhetjük meg. De most annyira nem jött össze neki valami, hogy Deák Billnek többször le kellett szólnia koncert közben, hogy baj van a monitorral, a végén pedig ironikusan tapsot is kért nekik. Korábban, a KO fellépése alatt pedig a tér több pontjáról is élvezhetetlen volt a zene.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS