2022. január 26. szerdaVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Humorfeszt: jön a Kétfarkú Kutya Párt is

2012. február 29. 17:59, utolsó frissítés: 18:29

Kolozsváron idén négynapos lesz a rendezvény, de újra lesz gála Marosvásárhelyen is. A poénpárt polgármester-jelöltje és a Showder Klub legnépszerűbb humoristája a sztárvendégek.


Marosvásárhelyen tartotta közös sajtótájékoztatóját az RMDSZ és a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat a 9. Erdélyi Humorfesztivál megszervezéséről és annak idei versenyprogramjáról.

„Tavaly bevált Marosvásárhely, mint új Humorfeszt helyszín, és idén is bízunk abban, hogy a vásárhelyiek magukénak érzik a rendezvényt. Ezért áprilisban Kolozsvár mellett itt is megszervezzük a Humorfesztivál Gáláját a fesztivál nyerteseivel, valamint neves Showder Klubos és Comedy Centralos humoristák részvételével”- mondta el Jakab Adorján az RMDSZ részéről.

„Azt mondják, aki ért a humorhoz, az csinálja; aki nem ért, az tanítja; aki tanítani sem tudja, az Humorfesztivált szervez; és aki még azt sem tud, az biztosítja a termet a rendezvényhez” – foglalta össze a munkamegosztást Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, aki a termet biztosítja majd a rendezvényhez. Komolyra fordítva a szót, hozzátette: fontos, hogy ne mindig a színház alakítsa a közönséget, hanem néha a közönség is a színházat, épp ezért örömmel helyet adnak ennek a rendezvénynek.

Bálint Ferenc humorista elmondta, Kolozsváron négynaposra bővül a program, így a humorelőadások mellett karikatúra-kiállítások és vicces könyvbemutatók is gazdagítják a rendezvénysorozatot. „ A Kétfarkú Kutya Párt budapesti polgármesterjelöltje, Mogács Dániel humorista lesz a Gála egyik fellépője, a másik sztármeghívottról pedig annyit lehet tudni, hogy a Showder Klub legnépszerűbb humoristája, és lehet van a nevében egy B betű. Béfé szerint viszont lehet, hogy nincs. Mogács a Kétfarkú Kutya Párt színeiben indult 2010-ben porgármesternek, poénkampányukban „örök életet, ingyen sört és adócsökkentést” ígértek.Tóth Szabolcs humorista a verseny menetét ismertette: idén is sor kerül a Humorfesztivál 1000 lejes díjazású versenyére, ahol a jövendőbeli humoristáknak egy 5 perces saját vicces szöveggel, monológgal, paródiával, jelenettel kell készülniük. Ezeket a szervezők közönséggel együtt megnézik a helyi szintű előválogatásokon, és a legjobbak meghívást kapnak a Humorfesztivál döntőjére, ahol egy szakmai zsűri értékeli majd a produkciókat. Idén új szabály, hogy nincs meghatározva a továbbjutók száma, így csak az arra érdemes, minőségi produkciók jutnak majd a versenybe.

Jelentkezni névvel, telefonszámmal a verseny@humorfeszt.ro e-mail címen lehet 2012. március 30.-ig, további információk a rendezvény honlapján, a www.humorfeszt.ro oldalon találhatóak.

„Igyekszünk idén is egy minőségi fesztivált szervezni – mondta Jakab Adorján főszervező az RMDSZ részéről -, ahol a magyarországi sztárhumoristák mellett, bemutatkozhat az egész erdélyi humorpaletta, stílustól függetlenül. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a fiatal humoristák fellépési lehetőséget kapjanak - ők az elmúlt években is felléptek az RMDSZ programirodájának a rendezvényein, az EU táborban, de a Félszigetre is meghívták őket.”

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatja.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS