2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Funkorporation és Kalapos Band: osztoznak a zenészeken és a díjakon

szerk. 2012. május 16. 09:00, utolsó frissítés: 09:00

A közös fúvósszekcióval rendelkező két kolozsvári zenekar megosztott fődíjat kapott a Médiabefutó ének-zene kategóriájában. Kikkel dolgoznának még szívesen a tehetségkutató versenyzői közül?


Az ének-zene kategória megosztott fődíjasaival egyszerre beszélgettünk: Funkorporation és Kalapos Band.

Ha jól tudom, nektek eddig kevés saját dalotok van.

Többen (Funkorporation): - Igen/kevés/még igen.

Miért?


Szántó Lóránd (Funkorporation): - Valószínűleg még nem jutottunk el oda, hogy legyen saját dalunk.Mióta zenéltek együtt?

Sz. L.: - Ebben a felállásban egy fél éve. Azelőtt még játszottunk együtt, csak akkor más volt a nevünk, és a tagok is részben mások voltak. Az énekes, a gitáros és én (basszusgitár - szerk.) játszottunk együtt, a többi három tag később érkezett. Akkor változtattunk nevet.

De szeretnétek saját dalokat, nem?

Túrós Tamás (Funkorporation/Kalapos Band): - Persze, hogy szeretnénk. Nagyon jók szeretnénk lenni ebben a műfajban. Azzal szeretnénk különlegesek lenni, hogy az egyik legjobb banda vagyunk ebben.Jobbak lesztek attól, ha mások munkáját újra feldolgozzátok?

Sz. L.: - Ha nagyon jól megcsináljuk, akkor igen. Van egy csomó szám, ami nagyon nehezen szólal meg jól. Azáltal, hogy feldolgozzuk őket, a saját stílusunk is kialakul. Nagyon színes repertoárunk van, sokfajta előadótól. Olyan egzotikumokat dolgozunk fel, mint Moby, DubFX, Amy Winehouse, Kimbra, orosz cigány népdal vagy szerb cigány népdal.

Mi lesz ezután?

T. T.: Ez a tehetségkutató jó volt a médiában reklámnak.

Bajusz Gábor (Funkorporation): Az a helyzet, hogy nem tudunk egész nap a zenéléssel foglalkozni. A zenekar egyik része még tanul, a többiek dolgoznak mellette. Azt hiszem, minden zenész álma, hogy tudjon megélni belőle.

T. T.: Nem vagyunk még olyan szinten, hogy csak ezt csináljuk.Milyen a viszonyotok a Kalapos Banddel?

Nagy a konkurencia. Szidjuk egymást állandóan. (Nevetnek) Ez abban is meglátszik, hogy a fődíjat is elosztottuk. És megosztottuk a két fúvóst is.Sz. L.: - Néha még be is segítünk a Kalaposnak, ha hiányzik náluk egy tag.

Milyen a viszonyotok az énekesetekkel?

Visky Péter: - Jó viszonyban vagyunk, csak nem találkozunk sokat vele, mert dolgozik. Színész. Mi, a hangszeresek, többet zenélünk együtt, mert fel szoktunk lépni kocsmákban. Lehet, hogy a színpadon is érezhető, nem nagyon tartjuk a kapcsolatot.Gondolkodtatok már más énekesben?

V. P.: - Igen, sokszor gondolkozunk.

A Médiabefutón felmértétek az énekes-választékot?

T. T.: - Volt egy-két előadó, akit kivadásztunk. De eddig még nem elég sikerrel.

Kivel dolgoznátok szívesen együtt?

V. P.: - Csobot Adéllal vagy Szász Andreával.

T. T.: - Lehet, hogy Andi lenne a jobb, mert ő is kolozsvári.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS