2022. január 26. szerdaVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Funky és elektró: nagyon pörögtünk az éjszaka

G. L. 2012. augusztus 24. 15:56, utolsó frissítés: 15:56

Éjjel egy óra után sem áll meg az élet a Félszigeten, sőt akkor kezdődik igazán. A Funkorporation örömzenélésén és a Sister Bliss elektronikus pörgésén jártunk.


Éjjel egy óra körül, a The Straits után, de még a „korai” lefekvés előtt két lehetséges alternatívát láttunk a szórakozásra. Egyrészt ott volt a Médiabefutóról is ismert, kolozsvári Funkorporation zenekar koncertjére, másrészt pedig a Faithless alapítójának, Sister Blissnek a koncertje, amely a csütörtök egyik legnagyobb húzóneve. Mindkettő igazi élményt ígért, és nem is csalódtunk.Bár láttuk előre, hogy fellépnek csütörtök éjszaka, a Funkorporation koncertjével előre mégsem számoltunk, kolozsváriak és még sokszor láthatjuk őket, Sister Bliss-szel viszont nem sokszor fogunk még találkozni az életben, őket választottuk inkább. Aztán mégis úgy hozta a sors, hogy a The Straits koncertje után előbb a Miért Pubba vetődtünk, és nem bántuk meg.

Horváth Hanna hangjára nincsenek szavak. A különleges, az érdes vagy a sikamlós, egyszerű butítás lenne, mert azt érezni kell, ahogyan a velőnkig hat. Annyi élet és dinamika volt a dalaikban, hogy egyszerűen csak mosolyogni és ugrálni szeretnél. Zene röviden. Csak többszöri visszahallgatás - elindulás, majd még egy kevés visszasomfordálás - után mentünk át Sister Bliss koncertjére a Kiss tereszhoz.


A váltás éles volt, de a minőség nem csökkent. A Funkorporation funkys, skás örömzenélése után Sister Bliss elektronikus keverése teljesen hidegnek tűnt, de a ritmus, a pörgés nem csökkent. Fűrészeltünk, hullámoztunk és hagytuk, hogy eltöltsön a zene. S egy idő után, már az is mindegy volt, hogy számunkra egy picit monoton volt a dallam, a lábunk ütötte a ritmust, s a tenyerünkkel simogattuk a levegőt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS