2021. október 23. szombatGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az idei Euróvízió legjobb és legbénább dalai

2013. március 20. 15:02, utolsó frissítés: 15:02

Meghallgattuk a 39 induló ország számait, és kiválasztottuk azokat, amelyeket szívesen látnánk győztesként, és további ötöt, ami alatt még a tévét is elnémítanánk.


A hétvégén kialakult az Eurovíziós Dalfesztivál végleges mezőnye: 39 ország nevezett be a május 14-18. között Malmőben tartott versenyre. A magyar és a román versenyzők, ByeAlex és Cezar enyhén szólva is megosztották a közvéleményt, pedig a többi dal között is akad bőven olyan, aminél nem értjük, hogy egyáltalán ki engedte a színpad közelébe.

A fogadóirodáknál különben Dánia vezet, őt sorrendben Hollandia, Ukrajna, Norvégia és Oroszország követi. Mi nem merjük megtippelni a győztest, ehelyett meghallgattuk az összes dalt és kiválogattuk a szerintünk legjobbakat és legrosszabbakat.

Amire (talán) még szavaznánk is

Anouk - Birds (Hollandia)


Anouk egyike a nem kispályás indulóknak: a holland énekesnő már tizenöt éve jelen van a nemzetközi színtéren, és jó pár díjat is bezsebelt. Az Euróvízióra írt Birds és maga Anouk is felüdülés a több Sarah Connor-epigon énekesnő között.Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko – Identitet (Albánia)

Az albánoknak sikerült szállítaniuk a kevés rockosabb szám közül az egyiket. A szöveget nem értjük, de a gyengus Google-fordítóval sikerült annyit kideríteni, hogy fénysugár, szabadság, átok és testvériség szerepel benne, így sejthetően kissé hazafias dalról van szó.Gor Sujyan & Dorians - Lonely Planet (Örményország)

Az örmény résztvevő zenéjét nem más írta, mint a Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi, aki maga különben nem volt elájulva saját szerzeményétől. Nekünk azért bejön:Koza Mostra & Agathon Iakovtanszidis - Alcohol Is Free (Görögország)

A görög népzenés-skas dal kimondottan bulis, jócskán kilóg a sok érzelmes-szenvelgős dal sorából. Ahhoz képest, hogy Görögország tavaly decemberben még azt mondta, nem indul a versenyen, végül a kedvenceink között végzett.Margaret Berger - I Feed You My Love (Norvégia)

A "poposabb Björknek" is titulált dal előadója, Margaret Berger 2004-ben adta ki első lemezét, miután egy norvég tehetségkutatón felfedezték. Azóta nem sokat hallatott magáról, de a dala kiemelkedőnek számít az Eurovízió mezőnyében.Ami alatt röhögni is elfelejtenénk

PeR - Here We Go (Lettország)
A balti államok közül Lettországnak sikerült a legjobban alulteljesítenie, amikor előállt ezzel a 2000-es évek boybandjeit idéző, csillogó szerkós, műreppelő valamivel.Robin Stjernberg - You (Svédország)

Megint csak regionálisan nézve, a norvégok hasítanak, a dánok favoritok, erre Svédország egy szenvelgősen hajlítgató, rég lejárt lemezt szedett elő.Cascada - Glorious (Németország)

A német induló dalban megvan minden, ami az euróvíziós recepthez kell: csillogás, elsöprő refrén, szintetizátor ezerrel. Értjük, hogy éppen ettől várják a glóriát, de amit ebbe az egy szál dalba sikerült belezsúfolni, az már kicsit sok.Esma & Lozano - Pred Da Se Razdeni (Macedónia)

A macedón dal műcigányzene és wannabe-sármőr keveréke maneleközeli végeredményt szült, amit jobb nem is kommentálni.Elitsa & Stoyan - Samo Shampioni (Bulgária)

Egy lány arról énekel, hogy "csak a bajnokok": a megelőlegezett önbizalmat is leszámítva a műetnós hangzással sikerült elnyerniük az idei mezőny egyik legidegesítőbb dalának címét.Szerinted melyik a legjobb?

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS