2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Paul Kalkbrenner, Benga, N.O.H.A. és az első magyar és román előadók a Félszigeten!

2013. április 05. 13:02, utolsó frissítés: 13:02

Szupersztár DJ-jel, stílusalapító elektronikus zenésszel, két évről évre visszatérő vendéggel és az utóbbi évek egyik legjópofább magyar slágerének előadójával bővül a fesztivál kínálata.


Egy szupersztár DJ, egy stílusalapító elektronikus zenész, két évről évre visszatérő vendég és az utóbbi évek egyik legjópofább magyar slágerének előadója: velük bővül a július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében megszervezett Félsziget Fesztivál zenei kínálata!

Július 18-án hat év után végre visszatér Romániába a világ egyik legnépszerűbb DJ-je, a berlini Paul Kalkbrenner, akinek a 2008-as locarnói filmfesztiválon bemutatott kultuszfilm, a Berlin Calling főszerepe és filmzenéje hozta meg a szupersztár státuszt, amelyet a 121 hétig a toplistán tanyázó, és ezzel kislemezeladási rekordot döntő Sky and Sand című dallal erősített meg. A világsztár sokarcúságát bizonyító új lemeze, a Guten Tag 2012 végén jelent meg, ennek turnéja keretében érkezik a Félsziget Fesztiválra.A dubstep egyik alapító atyja, a brit Benga, azaz Beni Adejumo egyike a jelenlegi zenei színtér legizgalmasabb és jövőbe látó alkotóinak. A Magnetic Man supergroup tagjaként is ismert dj-producer az Egyesült Királyság legprogresszívebb zenei irányzata, a dubstep születésétől egészen világhódításáig a műfaj vezéregyéniségének számított, májusban megjelenő második szólólemezével pedig a klubok után a toplisták és a félszigetezők meghódítására készül – ez utóbbira július 19-én kerül sor.
Sorozatban negyedszer tér vissza július 20-án a Félszigetre a prágai Philip Noha vezette nemzetközi válogatott, a N.O.H.A. Noise of Human Art – többek között azért, hogy a tavalyi, repülőgépük késése miatt rövidre sikerült nagyszínpados koncertjükért kárpótolják félszigetes rajongóikat.
Szintén az évről évre fellépő és óriási közönségsikert arató előadók szűk táborába tartozik az elsőszámú román elektronikus formáció, a Șuie Paparude – ők július 18-án ünneplik tizedik Félsziget-fellépésüket.

Jó nekem – ez a kőszegi Ocho Macho zenekar legismertebb slágere, és most már a félszigetezők is együtt énekelhetik ezt velük, hiszen július 21-én a fesztiválon kerül sor a reggae, ska, latin és punk hatásokat ötvöző zenekar első romániai koncertjére.A Félsziget Fesztivál korábban már bejelentette a Kaiser Chiefs (UK), a Ska-P (ESP), a Utah Jazz & Stamina MC (UK) és a The Sweet Life Society (IT) fellépését.

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. Között a kolozsvári Gorbó völgyében kerül sor. A fesztiválra elővételben június 14-ig 150 RON-ért lehet bérletet és 50 RON-ért napijegyet váltani az Eventim jegyterjesztő hálózatában és www.eventim.ro oldalon. A fesztiválra egy promó partin lehet melegíteni: Timo Maas április 13-án lép fel a Kolozsvár Arénában – ez egyben a Félszigettel társszervezésben zajló Delahoya fesztivál bemelegítő bulija is.

A Félsziget Fesztivált Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és városi tanácsa támogatja.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS