2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

10+2 dolog, amit tuti nem hagyunk ki a Félszigeten

2013. július 16. 09:34, utolsó frissítés: 11:07

Öt zenei, öt nem zenei programot plusz két bónuszt ajánlunk Erdély legnagyobb fesztiváljáról, amelyre már javában melegítünk.


Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

Kusturicával igazából könnyű dolgunk van: hülyék lennénk nem ott lenni, amikor “a bubamarás csávó” nyomatja az untza-unztát. Jó, leegyszerűsítettük kicsit, de a kétszeres Arany Pálma-díjas rendezőt elsősorban a Macskajajból ismerjük zenészként is, és minden valamire való házibulin elhangzott már valamelyik dal a filmből. Péntek este ott a helyünk a nagyszínpad előtt.

Mikor és hol: július 19., 23 óra, NagyszínpadRainbow sátor

A Félsziget történetében először kap külön sátrat az LGBT-kultúra, és ennek megfelelően izgalmas programokkal készülnek. Lesznek díjnyertes filmek, kerekasztal-beszélgetés a homoszexualitásról a filmművészetben, de egészen biztosan érdemes lesz lecsekkolni, hogy hogyan születik a drag queen - élőben.

>>A Rainbow sátor programja

Akkezdet Phiai

Závada Péter és Süveg Márk, avagy Újonc és Saiid kábé újraformálták a magyar hiphopot, és összehozták a színpad előtt a nyugatos bölcsészlányokat a keményvonalas rapperekkel. Az érettségi tételként is feladott dalszövegeikkel nemcsak a popkultúrába, hanem a kortárs költészetbe is bevonultak, és nekik köszönhető, hogy már lehet Babits Mihály képével és “shit, fuck, bitch” felirattal ellátott pólót kapni.

Mikor és hol: július 21., 00:30, Kiss TeraceLabirintusszínház

Csukjuk be a szemünk és bízzuk a többi érzékszervünkre a tapasztalást – biztat a Citit În társulat, amely valódi labirintusba kalauzol, és ízlelésünket, szaglásunkat, hallásunkat, tapintásunkat veszi igénybe. Az az igazság, hogy pontosan még csak elképzelni sem tudjuk, mi várhat ránk az ”érzékek színházában”. De éppen ezért próbálnánk ki.

>>A Labirintusszínház programjaModestep live

A dubsteppet rockkal mixelő, majd az eredményt sikeresen a közönségre zúdító brit zenekar állítólag arra képes, amit eddig csak a Prodigy-nek sikerült bulifaktor terén. A 2010-ben alakult banda már játszott olyan nagy európai fesztiválokon is, mint a Pukkelpop vagy a Leeds Fesztivál, és idén februárban első nagylemezüket is kiadták.

Mikor és hol: július 20., 00 óra, Kiss TeraceTATRATEA afterparties by wUnderBAR

A koncertek levezetéséhez sok jó helyet találhatunk a Félszigeten, viszont Sepsiszentgyörgy legtrendibb, legkúlabb helyszíne, a nagyon alter wUnderBAR mindenképpen egy ilyen hely. Ha a nagyszínpadi koncertek után nem a Freedom Aréna DJ-jeire, hanem valami undergroundabbra vágynánk, ez a tökéletes helyszín egy-egy shot tátrai tealikőr mellett. És ugyanide várják a slam poetry rajongóit is az I. Erdélyi Slam Poetry Bajnokság döntőjére, amely a helyi szakaszokból kiindulva tuti siker lesz.

Pete Tong

A Félszigeten mi is ott leszünk, ahol a BBC Radio 1 numeró egy műsorvezetője és DJ-e, aki 15 éves korában nyomott először élő showt, a hetvenes évek vége óta jelen van a rádiós életben, ’95-től pedig számtalan mixalbumot adott ki. Olyan előadókat remixel, mint a Gorillaz vagy a U2, és tuti nem hagy elaludni éjjel 3-kor sem.

Mikor és hol: július 20., 3 óra, Freedom Music Arena

Castle Quest

A Youth@Kolozsvár szervezésében poénos és bulis programokra számíthatunk a Castle Quest-en: lesz például udvari bál, beöltözés, zászlókészítés és mindenféle feladatok. De ugyanitt várják a legjobb Félsziget-sztorikat – ha minden jól megy, kész legendagyűjtemény születhet meg a fesztivál végére.

>>A Youth@Kolozsvár programja

Marky Ramone’s Blitzkrieg

„Mindig is azt vallottam, hogy a The Ramones dalai túl jók ahhoz, hogy ne játsszuk őket élőben” – mondja Marky Ramone, a legendás punk-rock együttes leghosszabb idejű felállásának egyetlen élő tagja, aki 32 Ramones-dallal járja a világot. Igazi best of koncertre számíthatunk, Blitzkrieg Bop-pal és mindennel, ami kell.

Mikor és hol: július 20., 21 óra, NagyszínpadKocsmatúra

Nem, ez nem egy hivatalos programpont – viszont simán meg lehet csinálni! Több kolozsvári kocsma is kiköltözik a Félszigetre, így egy helyen és egymástól kisebb távolságra találhatjuk meg őket, mint mondjuk egy ”túrázós” hétvégén. Az Insomnia, a Janis la Stuf, a The Soviet, a Gambrinus és a Bruno Wine Bar&Bistro is ott lesz, és nem kicsit tömény programmal készültek. Körbejárjuk, felfedezzük!Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS