2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Marky Ramone's Blitzkrieg és a N.O.H.A között felfedeztük a szebeni Dominót

szerk. 2013. július 21. 19:51, utolsó frissítés: 2013. július 22. 09:27

A Domino zenekarban kifogtuk a legjobb „random koncertet”, Marky Ramone punklegenda nem győzött meg, de a N.O.H.A negyedszer is ledöntött a lábunkról.


Lassan indult be a szombat a Félszigeten, hogy éjfél körül iszonyatosan zúzzon, hajnali négyre pedig a hidegben bemerevedjen. Pedig a Subscribe jól indított a Kiss Teraszon, Csongor Bálint már a második dal közepén átvetette magát a kordonon, hogy közvetlenül a rajongók között énekelhessen. A magyar alternatív metálzenekar is visszatérő vendégnek számít a Félszigeten, és amúgy is nagy fesztiváljárók, szóval bennük volt a ritmus rendesen. És igazából először láttunk ilyen korai órában ekkora bulit, még ha nem is dugig tömött nézőtérrel. Egy valamit nem értékeltünk, de ez nem a zenekaron múlott: közvetlenül a hangfalak mellett tanítottak hajalni egy babakocsis kisgyereket, és míg utóbbival nincs különösebb baj, előbbi nem volt a legjobb ötlet, ennyire fémes zene mellett pláne.

Az utánuk következő Kumm viszont már elég párhuzamos volt a közönséggel, és Marky Ramone és zenekara sem győzött meg minket. A Marky Ramone’s Blitzkrieg hallgatóságából mintha egyszerűen hiányzott volna az az életérzés, amit '70-es években alakult, legendás amerikai punkbanda, a The Ramones számait játszó zenekar képviselt. Voltak persze szép számmal nosztalgiázó rajongók is, akik pl. Hey ho let's go feliratú (az egyik slágeruk, amit szombat este is előadtak) vagy Ramones-es pólóban érkeztek, de a többség láthatóan nem igazán tudod ráhangolódni a kicsit talán egyhangú, mindenben nagyon is tipikus punkzenére.

galeria_12383.jpg
Subscribe
galeria_12384.jpg
galeria_12385.jpg
galeria_12386.jpg
galeria_12387.jpg
galeria_12388.jpg


A legnagyobb „random koncert” eddig egyértelműen a Bruno Unplugged Wineyard színpadán fellépő, román Domino együttes volt, aki egyszer betévedt a koncertjükre, nem bírta otthagyni őket. Nem is győzték hangsúlyozni, mennyire boldogok attól, hogy a közönség egy része őket választotta a nagyszínpados Marky Ramone helyett. Egy cimbalommal, egy dobbal és egy gitárral felálló zenekar koncertjén egy valami érződött nagyon: hogy imádnak zenélni, és természetesen tudnak is. A cimbalmos fejmozgásától, bicegtetésétől kezdve a dobos legjobb értelemben vett örült dobszólójáig minden rendben volt. A Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici és Valentin Oancea alkotta zenekar Pink Floyd, Muse, The Rolling Stones mellett román népzenei feldolgozásokat is játszik, az eredmény pedig minden esetben eszméletlen.

A Félszigeten sorozatban negyedszer fellépő N.O.H.A. hozta a tőle már megszokott színvonalat, energiától duzzadó zenéjükkel még a legelkeseredettebbeket is sikerült fellelkesíteniük, a Tu Café alatt legalábbis biztos, hogy mindenki ugrált.

És míg a Main Stage előtt a SKA-P koncertjén tomboltak, addig a Kiss Terrace-nál a Modesteppel tombolt, sőt egyenesen őrjöngött a közönség, akik között a legkülönbözőbb – sokszor teljesen össze nem illő – figurákat is láttunk. Együtt hullámzott az örök partiarc és a keménykedő rocker is. A drum&basst és metált ötvöző zenéjükkel minket sikerült ledönteniük a lábunkról, mert soha nem gondoltuk volna, hogy megzenésített nye-nye-nyére vagy pá-pá-pára bulizni fogunk. Nos, megtettük.galeria_12398.jpg
N.O.H.A.
galeria_12399.jpg
galeria_12400.jpg
galeria_12401.jpg
galeria_12402.jpg
galeria_12403.jpg


Az este másik neves fellépője Pete Tong volt, de kár szépíteni, az éjjel három órára bejelentett koncertjével nem aratott hatalmas sikert. A kezdéskor még áradt a tömeg a Freedom Music Arenába, mert mindenki hallani akarta, de éjjel négy körül már csak a sátor elején táncikált néhány lelkes rajongó. De az is elképzelhető, hogy szimplán csak azért mozogtak, hogy ne fagyjanak meg a nagyon hidegben.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS