2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Utolsó pillanatban happolta el az Emmyt a Breaking Bad

2013. szeptember 23. 11:18, utolsó frissítés: 15:50

A tévés Oscar vasárnapi gáláján a droggyártó kémiatanár és Soderbergh Liberace-je is nyert, a Trónok harca viszont egyetlen díjat sem nyert.


A Breaking Bad lett a legjobb drámai sorozat, a Modern Family alkotói pedig sorozatban negyedszer vehették át a legjobb vígjátéksorozatnak járó elismerést az Emmy-díjak vasárnap esti Los Angeles-i gáláján.

"Ezt nem gondoltam volna" – mondta Vince Gilligan, a Breaking Bad szülőatyja, amikor átvette a díjat sorozatáért, amelynek főhőse, egy középiskolai kémiatanár kábítószergyártásra adja a fejét, amikor rákot állapítanak meg nála. A sorozat szinte az utolsó pillanatban kapta meg az elismerést, hiszen öt szezon után szeptember 29-én lesz a záróepizódja.A kémiatanárt alakító Bryan Cranstonnak azonban nem sikerült negyedik Emmyjét is megnyernie alakításáért. A drámai sorozatok kategóriájában a legjobb színész Jeff Daniels (The Newsroom) lett, akit meglepett az elismerés. "Nem számítottam rá, általában nem nyerek semmit. Legutóbb A tintahal és a bálnáért (The Squid and the Whale) díjazott legjobb ötvenen felüli színészként az amerikai nyugdíjasok szövetsége. Minden tiszteletem az övék, de ez azért jobb" – jegyezte meg.


A színésznők közül a díjat tavaly is elnyerő Claire Danes (Homeland) kapta meg az elismerést, aki így négy év alatt a harmadik Emmyjét gyűjtötte be, és elhalászta a díjat Kerry Washington (Scandal) elől, aki, ha nyer, az első afroamerikai győztese lett volna a kategóriának.

A House of Cards című politikai thrillernek, az első interneten sugárzott szériának, amelyet a legjobb drámai sorozatok kategóriájában Emmy-díjra jelöltek, meg kellett elégednie David Fincher rendezői elismerésével.

A televíziós díj gálaestjén a legjobb minisorozat-tévéfilm kategóriában a Behind the Candelabra című Liberace-életrajz nyert, amelynek rendezője, Steven Soderbergh és egyik főszereplője, Michael Douglas is Emmy-díjjal térhetett haza. A zongoristát alakító filmsztár a legjobb színész kategóriában legyőzte a film másik főszereplőjét, Matt Damont is. "A felét te érdemled" – mondta Douglas a mozivásznon fiatal szeretőjét alakító Damonnek.A legjobb vígjátéksorozat – negyedik éve – a Modern Family lett, amely három pár és gyermekeik kaotikus életét mutatja be. Színészeinek azonban ezúttal nem sikerült nyerniük. A vígjátéksorozatoknál a legjobb színésznek járó díjat Jim Parsons (The Big Bang Theory) kapta, aki már harmadik Emmyjét vihette haza, a színésznők közül pedig – a tavalyi év után idén ismét – Julia Louis-Dreyfus, a Veep főszereplője vehette át az elismerést.

A Trónok harca, amely korábban többször is fontos elismeréseket vihetett haza, most 16 jelölésből egyet sem váltott díjra. Szintén nagy vesztes a Netflixen sugárzott American Horror Story: Asylum, amely 17 jelölésből egyet nyert el.

A gála egyébként meglepetéssel indult: az első díjazott, a vígjáték kategória legjobb női mellékszereplőjének járó elismerést átvevő Merritt Wever (Jackie nővér) rendkívül röviden köszönte meg a díjat. "Nagyon köszönöm. Nagyon köszönöm. Mennem kell, viszlát" – fogalmazott "beszédében", amelyet a gála házigazdája, Neil Patrick Harris minden idők legjobb beszédeként jellemzett. A színfalak mögött aztán a színésznő magyarázatként elárulta, hogy majdnem elsírta magát.Don Roy King rendezői díjával rekordot döntött a Saturday Night Live című műsor: immár 40 Emmy-díjával a legtöbbet díjazott sorozat lett az elismerés történetében, maga mögé utasítva a korábbi rekordert, Kelsey Grammer Frasier című sorozatát. A tévécsatornák versenyét idén is az HBO nyerte: produkciói hét Emmyt kaptak. A második helyen a Showtime futott be négy díjjal, az ABC és az NBC 3-3, az AMC és a Comedy Central 2-2 elismerést kapott.

Forrás: MTI, BBC

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS