2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Akciós medve: a Szomszédnéni és Felméri új humorestje

(x) 2013. október 02. 10:00, utolsó frissítés: 2013. október 03. 12:06

Nagyváradon, Székelyhídon, Nagybányán és Szatmárnémetiben a kétórás előadásban hülye turisták örökbe fogadnak egy medvét, kezelik a vállalati konfliktusokat és szinte kialakul egy gruppenszex.


„Régóta szerettünk volna mi hárman valami közöset csinálni, de mivel mindhárman srácok vagyunk, ezért a lehetőségeink viszonylag kötöttek voltak. Szerencsére maradt a humor” – ismertette Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristája az „Akciós medve” új estjük megszületésének az ötletét.

„Szerettünk volna valami olyan címet adni az előadásnak, ami utal arra, hogy mindhárman erdélyiek vagyunk. A medve meg elég erdélyi, az akciót pedig mindenki szereti. Akár egy szupermarketben van, akár a filmekben” – oszlatta el a ködöt Felméri Péter a név eredetéről.

Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristái, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, a Showder Klub stand up comedy műsor állandó szereplői, sőt pár évvel ezelőtt egy jelenet erejéig közösen is felléptek a műsorban. Októberben egy egész estés, közös műsorukkal jönnek, egy erdélyi turné keretében Nagyváradra, Székelyhídra, Nagybányára és Szatmárnémetibe.

A rendezvény videoreklámjának a forgatása alatt a Szomszédnénit még kötötte a némasági fogadalma. Ez ilyen:


Tóth Szabolcs pontosított: „Felméri Péterrel 2005-ben találkoztunk először, amikor jelentkezett az általunk szervezett III. Erdélyi Humorfesztiválra, ahol egymaga előadta a Csillag háborúját, ahol minden szereplőt ő alakított. A produkciója alatt olyan is előfordult, hogy saját magával kardozott. Már akkor kiderült számomra, hogy ez az ember nem normális.”

„Az „Akciós medve” című előadásunk csoportos szubjektivitásra erőltetett disszonancia-zubbony, tartalmilag pedig eklektikusan lesz kaotikus a nagyérdemű számára, de ez nem kell elbátortalanítson senkit azok közül, akik nem értenek egy vagy két szót ebből a mondatból” – fogalmazott Béfé. „ Lesznek benne poénok. Jeggyel lehet bemenni!” – fogalmazta újra mondanivalóját.

Az előadásban hülye turisták örökbe fogadnak egy medvét, megtudjuk, hogyan kell kezelni vállalaton belül a konfliktusokat, kiderül, kicsoda a világ activity bajnoka, valamint szinte kialakul egy gruppenszex. Két óra humor – amit jobb látni, mint beszélni róla. Az előadás végén minden helyszínen kisorsolásra kerül egy barnamedve.

Egy est, ami idén ősszel debütál Erdélyben, és amit jobb megtekinteni, mint beszélni róla.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS