2021. július 29. csütörtökMárta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tíz film hétvégére: amit még mindenképp látni kell

szerk. 2014. június 06. 09:40, utolsó frissítés: 10:06

Ha eddig sehogy sem engedett a munka, és hétvégén bezabálnál a TIFF-ből, most megmondjuk, mit ne hagyj ki, ha már mindenre nem mehetsz el.


Europa Report - június 6., péntek, 16 óra, Diákművelődési Ház, és június 7., szombat, 18 óra, Marasti moziAz utóbbi évek egyik legintelligensebb sci-fije, talán a végét leszámítva, de nem is az a lényeg. Áldokumentumfilm, sokszor beszélő fejekkel, de végig teljesen leköt, és még csavar is van benne. Ne higgyetek az IMDB 6,5 pontjának.


Of Horses and Men - június 6., péntek, 16 óra, Tisztiklub

Egyik első film, amit az idei TIFF-en láttunk, és bele is szerettünk: kicsit morbid, kicsit vicces, kicsit lovas, kicsit emberes. Izlandi hallgatással, amiben nagyon sok minden van.


A nagy füzet - június 6. péntek, 17:15, SapientiaAz utóbbi évek egyik legelismertebb magyar filmjét kár lenne kihagyni, már csak azért is, mert ez a film az idei TIFF magyar vonatkozású csúcseseménye. Megrázó mozi két gyerekről, akik az embertelen háborúval és a felnőttek kegyetlenségeivel szemben saját szabályrendszert alakítanak ki. A végletekig edzik magukat, hogy el tudják viselni az emberi kegyetlenséget.


Sunt o babă comunistă - június 6., péntek, 18 óra, Florin Piersic és június 7., szombat, 10 óra, Győzelem moziKönnyed és bájos vígjáték az aranykor továbbéléséről, sok-sok öniróniával és apró csavarokkal. Bár már korábban bemutatták mozikban, a fesztiválon is megéri benézni rá, másfél óra garantált kikapcsolódás.


Calvary - június 7., szombat, 14:00, Diákművelődési házEz az a film, amiről a fesztivál értő közönsége azt híreszteli, hogy mindenképp meg kell nézni. Sajnos mi sem láttuk még, épp versenyfilmre mentünk, amikor először vetítették, de ott van a szombati listánkon. És meg kell hagyni, hogy a szinopszis elég kecsegtető: meggyónják egy papnak, hogy meg fogják ölni, mert túl jó volt.


Snowpiercer - június 7., szombat, 21:45, Fő tér, és június 8., vasárnap, 16 óra, Diákművelődési HázEzt se láthattuk, de megint csak olyan filmről van szó, amit a leírtak alapján érdemes lesz megnézni: francia képregényből forgatta a dél-koreai rendező nemzetközi szereposztással, és egy száguldó vonaton játszódik. „Végre egy látványfilm, amely nem csupán adrenalinbombaként hat, hanem az agyunkat is megtornáztatja” – írta róla az Origo, így mi már repülünk is a vetítésre. Ja, és a főgonosz román.


Tom a farmon - június 8., vasárnap, 15:00, Győzelem moziXavier Dolan esetében szinte biztosra lehet menni, a kanadai csodagyerek megbízható minőség a szórakozásra, nem hiába hívták már négy nagyjátékfilmjét is Cannes-ba. A barátja temetésére érkezik a farmra Tom, ahol azonban fogalmuk sincs arról, hogy ki ő.A tóparti idegen (L'nconnu du lac)
- június 8., vasárnap, 17:30, Győzelem moziAz alkalmi szexpartnert kereső meleg nudisták problémái lehet nem sok embert érdekelnek, pedig igazán kár lenne kihagyni ezt a filmet, mert az egyik legizgalmasabb az idén látott TIFF-es alkotások között. A főszereplő szerelmes lesz egy sármos gyilkosba, akiről ráadásul tudja, hogy bűnös, sőt vele is a legintimebb pillanatban végezhet.


Boyhood - június 8., vasárnap, 21:45, Fő térEzt sem láthattuk, de minden, amit eddig olvastunk róla, meggyőzött. Felnövésfilm, igazi felnövéssel, kell ennél több? Giurgiuék valószínűleg nagyon jól választottak zárófilmet.


La gran familia espanola - június 8., vasárnap, 22 óra, Monostor Open AirMég egy vígjáték, amit tiszta szívvel tudunk ajánlani: néhol ugyan be-becsúszik egy közönségesebb poén, de az egész filmre nem ez jellemző, hanem éppen még beleférő érzelemmennyiséggel és többnyire jó humorral köt le. Keressétek a filmben jarripottert!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS