2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Testi-lelki zabálás következik tíz napig Kolozsváron

S. R. T. 2014. november 06. 16:43, utolsó frissítés: 2014. november 07. 10:10

A táplálék a ma kezdődő Temps d'Images témája. A fesztivál hetedik kiadására összeírtuk azt a hét okot, amiért szeretjük.


Ma estétől kezdve tíz napon keresztül ismét a Temps d'Image előadásaira lehet gyúródni Kolozsváron. A vizuális- és előadóművészeti fesztivál idei témája a testi és szellemi táplálék, amely következtében számos, címében, témájában, megvalósításában az ételhez kötődő előadást hoztak el a szervezők.

A fesztivált több éve követjük, a mostani, hetedik kiadásra pedig összegyűjtöttük azt a hét okot, amiért szeretjük - a nyolcadik a program, amit itt tudtok böngészni, az Időgépen pedig az általunk kiemelt címeket tekinthetitek meg.

Mert nem akar semmit lenyomni a torkodon

A Temps d'Images-on rengeteg kísérleti előadás szerepel, amelyek nem feltétlenül akarják elhitetni veled, hogy ők most valami korszakalkotót csináltak. Egyszerűen vannak, te pedig úgy viszonyulhatsz hozzájuk, ahogy éppen akarsz.
Mert a lutrin sokszor lehet jót húzni

Többször is leírtuk már, hogy a Temps d'Images lutri, pontosan a kísérleti műfajok, előadások miatt. Amikor előadásokat választasz, szinte soha nem lehet előre felbecsülni, hogy egy produkció jó lesz-e vagy sem. Olyan azonban még sosem volt, hogy több legyen a rossz, mint a jó.

Mert multikulti

De az nagyon. Meg se tudjuk számolni, hány náció fordul meg ez a tíz nap alatt az Ecsetgyárban, és ez nagyon jó.

Mert lehet bandázni az Ecsetgyárban

A multikulti emberekkel, meg a saját ismerőseinkkel, akik biztosan összeverődnek a fesztiválra.

Mert sok az izgalmas külföldi produkció

Persze nem csak a látogatók vagy meghívottak sokfélék, hanem az előadók is. Láttunk már nagyon érdekes kínai előadást, és persze járt itt a Krétakör is.Mert tele van aktualitással

A fesztivál egyes előadásai rettenetesen gyorsan tudnak reagálni konkrét történésekre: például 2012-ben az alig egy évvel korábban történt szebeni tigrises esetre.

Gianina Cărbunariu

Aki jelenleg az egyik legizgalmasabb fiatal román rendező/alkotó. Nekünk eddig minden tetszett, amit tőle láttunk. Majdnem minden évben jön, idén is itt lesz egy előadással, és beszélgetni is lehet vele.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS