2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Utcazene Fesztivál: tökéletes időpontban, dupla nyereményért és sok bulival!

2015. június 01. 15:44, utolsó frissítés: 2015. június 02. 10:51

Villáminterjú az első/második szatmári Utcazene Fesztivál szervezőivel.


Tavaly azt nyilatkoztad, hogy a 2014-es volt a "nulladik" év. Mit is jelent ez pontosan?

2014-ben egy újszerű koncepciót raktunk össze: kivittük a zenét a tömbházak közé, "a kartierekbe", megtöltöttük zenével az utcákat, közösségi tereket. A visszajelzések alapján sikerrel vettük az akadályokat, idén viszont egy átgondolt rendezvényprofillal vágunk neki az ideinek.

Mi a legfontosabb változás a tavalyi Utcazenéhez képest?

Megtaláltuk a tökéletes időpontot: július 3-5 között, érettségi vizsgák után, eredményhirdetés előtt, Electric Castle után, Untold Festival előtt, a legjobb alkalom egy háromnapos zenei wellnesshétvégére Szatmárnémetiben.
Akárcsak a többi utcazene fesztivál, Szatmáron is egy zenei verseny köré szerveződik, mesélj róla!

Idén is 30 zenekart fogadunk, viszont megduplázzuk a tétet: fődíj 2.000 euró és számos egyéb pénzdíj várja a zenészeket, zenekarokat. Stílusban: rock, blues, jazz, world music, klasszik, saját vagy cover dalokkal, egyéniben vagy zenekarral, jöhet minden ami utcára való muzsika és ami örömet okoz a közönségnek.

Mennyire utcazene ez, és hány százalékban koncert?

Törekszünk az egyszerűségre, hogy a lehető legközelebb vigyük a zenét az emberekhez. A történelmi központban mini-színpadokat állítunk fel, minimális de jó minőségű hangosítással, viszont egy versenyszámban utcazenélniük is kell a versenyzőknek.Zenén kívül mi lesz még?

Idén nyitunk a nem zenei, hanem utcai produkciók felé is: zsonglőrök, utcai művészek, élőszobrok, egyedi performance-ok is jelentkezhetnek a www.utcazene.ro oldalon. Lesz még sok ülőhely, párnácskák a fűben, hideg fröccs és számos újdonság, amelyről a következő hetekben beszámolunk.

A Facebookon egy #visitsatumare hashtaget is használtok, ebből mi lesz?

A szatmári rendezvények történetében először önálló turisztikai marketinget építünk a rendezvény köré: a környező városok közösségi helyein, kocsmákban és forgalmas helyeken lesz hirdetve a szatmári Utcazene és az, hogy erre a hétvégére látogass Szatmárra! Itt egy csodás történelmi központ, benne 101 koncert, kaphatsz kedvezményeket hotelekben, éttermekben, bárokban, szeresd meg Szatmárt :)Nulla százalék közpénz: mit is jelent ez?

Mi nem kértünk és nem is kaptunk sem tavaly, sem idén állami vagy önkormányzati támogatást. Nem könnyű így összerakni, de szerencsére vannak olyan támogatók akik fantáziát és reklámértéket látnak ebben a rendezvényben. Úgy tudom, ezzel az egyedüliek vagyunk a régióban.

Milyen fázisban tart a szervezés, min dolgozik most éppen a csapat?

Alakulnak a támogatók, partnerek, együttműködünk a kolozsvári Utcazene szervezőivel is. Eközben a Netmusic Group csapata a tehnikai oldalt készíti elő, közösen rangsoroljuk a benevezett zenekarokat, Pici a #visitsatumare projektet viszi, Zé a színpadok körüli installációkat tervezi, már tízen dolgozunk azon, hogy a legjobbat hozzuk el Szatmárra!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS