2021. január 21. csütörtökÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szent György Napok: fellép a Pokolgép

sajtóanyag 2016. március 17. 20:15, utolsó frissítés: 2016. március 18. 13:08

A kulturális hét programjait is bejelentették a szervezők.


Számos programot, közöttük a kulturális hét kínálatát, valamint a nagyszínpad programját is ismertették csütörtökön a Szent György Napok szervezői.

Hétfőtől, március 21-től lehet jegyeket váltani a Szent György Napok kulturális hetére a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában (telefon 0267 312 104), illetve interneten a www.biletmaster.ro honlapon. Idén négy hazai és egy magyarországi színházi társulat hét előadást tart a kulturális héten.

Hétfőn, április 18-án, 19 órakor a Háromszék Táncstúdióban a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Bartis Attila Rendezés című előadását játssza. Rendező: Bartis Attila. Jegyár: 25 lej.

Kedden, április 19-én, 17 és 20 óra 30 perctől a Tamási Áron Színház nagytermében a Veszprémi Petőfi Színház Örkény István: Kulcskeresők című vígjátékát adja elő. Rendező: Kéri Kitty. Jegyár: a délutáni előadásra 25 lej, az estire 35 lej.


Csütörtökön, április 21-én, 17 és 21 órától, a Tamási Áron Színház nagytermében a Nagyváradi Szigligeti Színház Csiky Gergely: Buborékok című előadását láthatják. Rendező: Novák Eszter. Jegyár: a délutáni előadásra 20 lej, az estire 30 lej.

Csütörtökön, április 21-én, 19 órától, a Háromszék Táncstúdióban kerül sor a Kolozsvári Állami Magyar Színház #hattyúdal című előadására Csehov nyomán. Rendező: Sinkó Ferenc. Az előadást 14 éven felüli nézőknek ajánljuk. Jegyár: 25 lej.

A telefonon, vagy a jegyirodában személyesen lefoglalt jegyeket legkésőbb április 7-ig fel kell venni, ezt követően a jegyeket újraértékesítik.

A kulturális hét alatt öt remek zenei produkcióra kerül sor.

Szombaton, április 16-án, 19 órától, a Krisztus Király templomban, a 25-ik Szent György Napok nyitókoncertje Bogányi Gergely magyarországi előadóművész zongorahangversenye lesz. Jegyár: 40 lej.

Vasárnap, április 17-én, 17 órától, ugyancsak a Krisztus Király templomban ad hangversenyt a Nagyváradi Állami Filharmónia Michael Haydn kamarazenekara. Jegyár: 25 lej.

Hétfőn, április 18-án, 21 órától a Művész teremben Ada Milea koncertre kerül sor.

Kedden, április 19-én, 19 óra 30 perctől az unitárius templomban Rákász Gergely Mozart csodálatos világát hozza Sepsiszentgyörgyre. Jegyár: 20 lej.Szerdán, április 20-án, 19 órától, a Művész teremben, Sepsiszentgyörgyön első alkalommal lesz eszrádzs koncert. Az indiai húros hangszert az Aud Band nevű bukaresti együttes szólaltatja meg az Exotic Esraj & Balkan Flair című, Romániában egyedülálló előadásban. Jegyár: 15 lej.

Szerdán, április 20-án, 18 órától, a Háromszék Táncstúdióban fellép a Háromszék táncegyüttes az Erdély-menyegző című produkciójával. Koreográfus Orza Călin. Jegyár: 20 lej.

Szombaton, április 23-án, 18 órától, az unitárius templomban Berecz András: Láttam a holdat előttem című produkciójával lép fel. Az előadást 14 éven felüli nézőknek ajánljuk. Jegyár: 20 lej.

A kulturális hét bábszínházi programjait a Cimborák Bábszínház szervezi.

Az elképzelés szerint délelőtt főleg óvodai és iskolai csoportoknak játszanak (jelentkezni Csüdöm Eszternél lehet, telefon 0155 3345 400), délután pedig a családokat várják az előadásokra. A jegyek egységesen 7 lejbe kerülnek.

Április 18-án, hétfőn, 12 és 18 órakor, a Tamási Áron Színház nagytermében, az Udvarhelyi Néptáncműhely Benedek Elek: Az aranyszőrű bárány című mesejátéka. Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán. Ajánlott életkor: 3+.

Április 18-án, hétfőn, 19 órakor, a Plugor Sándor Művészeti Líceum B. Angi Gabriella drámatermében a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház Tasnádi István: Cyber Cyrano című netdrámája. Rendező: Nagy Lázár József. Ajánlott életkor: 12+.

Április 19-én, kedden, 11 és 17 órakor, valamint április 20-án, szerdán, 11 órától, a Művész teremben, a békéscsabai Napsugár Bábszínház Rongy Elek, a példakép című előadásával. Rendező: Béres László. Ajánlott életkor: 3+

Április 19-én, kedden, 12 és 18 órakor, valamint április 20-án, szerdán, 10 órától, a Háromszék Táncstúdióban, a debreceni Vojtina Bábszínház Boldog képek című előadása. Rendező: a Blattner-díjas Bartal Kiss Rita.

Április 20-án, szerdán, 10, 12 és 18 órakor, valamint április 21-én, csütörtökön, 10 és 12 órától, a Tanulók Házában, a nagyváradi Szigligeti Színház Liliput Társulatának Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című előadása. Rendező: a Blattner-díjas Bartal Kiss Rita.

Április 20-án, szerdán, 16 órakor, a Szent József Római Katolikus Plébánia (Kós Károly utca 6. szám) termében Kolompos együttes: Vitéz Levente - meseszínház és gyermektáncház.

Április 21-én, csütörtökön, 10 és 12 órakor, a Művész teremben a brassói Arlechino Bábszínház Ridichea uriașă című bábelőadása. Rendező: Delia Gavliţchi.

Kiváló előadók lépnek fel a hét végén, természetesen csak élő zenével, az Új Főtéren felállított Nagyszínpadon.

Pénteken, április 22-én, a műsort egy helyi együttes, a Black Velvet nyitja.
Ezt követően a bukaresti Vunk pop-rock banda és a magyarországi electro-etnót játszó Balkan Fanatik koncertezik.Szombaton, április 23-án fellép a román tehetségkutató show, a „Românii au talent” zsűritagja, a Mamaia, az Aranyszarvas, az Eurovision România, a Premiile MTV, a Zece pentru România díjnyertese, Andra lép fel.
Ugyanaznap lép fel az egyetlen olyan magyarországi legendás rock zenekar, amely eredeti felállásban, egészen kiemelkedő hangszeres tudású tagokkal játszik a mai napig, a Karthago.

Az estét az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes, a Pokolgép zárja.

A csütörtöki sajtóértekezleten Sztakics Éva, sepsiszentgyörgyi alpolgármester beszámolt arról, hogy április 22-én tizenegy magyarországi, szlovákiai, szerbiai, németországi, horvátországi, lengyelországi és albániai város küldöttségeit fogadják, akik részt vesznek a Kulturális célkitűzések a városfejlesztésben című konferencián, amelyen kulturális fejlesztési példákon keresztül járják körbe az értekezlet két fő kérdéskörét: a város és identitás, valamint az élhető város a kultúrán keresztül témákat.

Ugyanezen testvér- és partnertelepülések meghívásával április 22–24. között, a Lábas Ház előtt autentikus és stilizált népviseleti kiállításra kerül sor, ahol a testvérvárosaink jellemző népviseletei mellett, a Simó Julia által készített, térségünkre és Erdélyre jellemző autentikus népviseleteket és a Hampel Katalin által készített stilizált viseleteket is megtekinthetik az érdeklődők. Az interaktív tapasztalatcserének, a kultúrák közötti párbeszédnek fontos szerepe van a határokon átnyúló kapcsolatok dinamikájában, ugyanakkor helyi szinten, közösségünk értékteremtő működésére is kedvező hatással lehet, ezáltal hozzájárulva az Európai Unió transznacionális célkitűzéseinek megvalósításához – hangsúlyozta Sztakics Éva.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az Európai Bizottság Európa a polgárokért (2014–2020) finanszírozási program második, a Demokratikus szerepvállalás és polgári részvétel ágának keretén belül, a Testvérváros-program intézkedés tavalyi kiírására letett pályázatával 25 ezer eurós vissza nem térítendő támogatást nyert az Együtt Európáért, együtt az uniós szintű közügyekben való aktívabb szerepvállalásért című pályázat megvalósítására, testvérvárosi kapcsolatainak elmélyítésére, kiterjesztésére.

A közösségi színpadon szervezett gyerek programokra (április 22–24.) március 25-ig lehet jelentkezni a Kulturális Szervezőirodában vagy a reka.pichler@sepsi.ro e-mail címen.

Jelentkezni lehet még a Mesterségek Nagyvásárára, amelyet a Gróf Mikó Imre utcában tartanak. Kapcsolattartó személy: Gál Andrea, telefon 0749 256 805.

Jelentkezni lehet a Szent György-napi kézműves vásárra is, amelyre korábbi helyén, a Székely Nemzeti Múzeum előtt kerül sor. Kapcsolattartó személy: Veress Ferenc, telefon  0729 500 861.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS