2022. január 26. szerdaVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lemezpremier! Itt lehet meghallgatni a Palma Hills első nagylemezét

2017. január 23. 16:01, utolsó frissítés: 16:40

A dalokat a zenekar tagjai mutatják be.


Régi ígéretüket teljesítik a fiúk az új lemezük bemutatásával, hiszen már több mint egy éve nekiláttak a lemez elkészítésének. Tavaly nyáron, a természethez közelebb vivő Undone című daluk videoklipjének bejelentésekor még 2016 őszére ígérték, hogy meglesznek. Egy kicsit késtek, de most végre mondhatjuk: Tádám!! Itt van a Palma Hills első nagylemeze, a Beyond the Hills. Fogadjátok nagy szeretettel és lelkesedéssel."Budapesten vettük fel a lemezt. Az elmúlt évünk során 4 alkalommal látogattunk el a stúdióba, amíg elkészültek a felvételek. 10 nap alatt vettük fel az egészet, de a dalok megírására és csiszolgatására annál több időt fektettünk, így sikerül ezt csak most befejeznünk" - magyarázta a lemezzel kapcsolatban az együttes gitárosa Lukácsi Előd, majd a rögzítés körülményeiről is beszélt.

"Ezt a lemezt egyben játszottuk fel, azt remélve, hogy a végeredmény majd nagyon fog hasonlítani, ahhoz, ahogyan élőben szólal meg a zenekar. Néhány különlegesebb hangzású gitártéma és az ének kivételével mindent egyben játszottunk, egy teremben, metronóm nélkül, mintha csak egy koncerten vagy egy próbán lenne a zenekar" - mesélte.


A lemez a magyarországi Drum & Monkey kiadónál jelenik meg, akivel már egy ideje együtt dolgozik a székelyudvarhelyi származású csapat. A kiadását támogató Cseh Tamás Program pályázatába is együtt vágtak bele, így elmondásuk szerint adott volt, hogy a Drum & Monkey lesz kiadójuk.
A zenekar tagjai mutatják be dalonként az új lemezt:

Tidal Wave

Bátor
Random jammelgetésből lett. Izgultam érte, mert már régóta tudom, hogy ezt szeretném a lemez első dalának; szerintem sikerült jól eltalálni.

Arni
Egy energikus dal, a természet ereje.

Missing Home

Bátor

Az egyik legrégebbi dal a lemezen. Akkor írta Arni, amikor Kolozsvárra költözött (2014?), és nagyon utálta a várost. Szeretem ezt a dalt, mert úgy érzem, hogy egynél több dal van benne. Kb három.

Arni
Honvágy.

Swingland

Bátor
2015 nyarán pattant ki teljesen váratlanul Arniból a dal vezető gitártémája. A lemez egyik legerősebb dala szerintem. Olyasmiről szól, hogy az ember megkaparint valami nagyon jót, aztán többé nem tud betelni vele.

Arni
A dal tiszta extázis.

Secrets of Imagination

Előd
Ez a dal a felvétele előtt egy héttel is alakulgatott, a végleges formáját végül a stúdióban kapta meg. Csodálatos volt végignézni, ahogy felépíti önmagát.

Peti
Tetszik, hogy a refrén dobtémája olyan Rage Against the Machine-esre sikeredett.

Arni
Titkos érzések és egy meg nem oldott belső konfliktus koktélja.

Fear

Bátor
Az első dal, amit konkrétan erre a lemezre dobtunk össze.

Peti
Tetszik, ahogyan szakaszokban kommunikál a gitár és a dob, elég szellős pont ahhoz, hogy két hang leütése között a csendben még jobban kivillanjon a dob hangzása.

Waking Storms

Előd
Ez a dal is felvételkor tisztázódott le bennem, hogy mit és hogyan kellene feljátszanom. Az érdekes az, hogy már a második próbálkozásra sikerült úgy felvenni, hogy az is maradt a végleges. Arni díszítésként ritmusszerszámokat is feljátszott (tamburin, taps), amitől még érdekesebb lett számomra a végeredmény. Sokkal inkább, mint ahogy elképzeltem előre

Arni
Ádám és Éva a paradicsomban.

Elevator

Bátor
A lemez legrégebbi dala, még 2013-ban jött Arninak a szám dallama. Úgy éreztük, ha kissé újragondoljuk, helyet kaphat a lemezen.Stay

Bátor
Sokat vacilláltunk ezen a dalon, hogy végül megtartsuk vagy sem, végül annyira megtetszettek a gitárhangzások, amiket sikerült kikeverni rá, hogy nem tudtuk kidobni.

Troubled Man

Bátor
Egy próba alatt raktuk össze ezt a dalt, lényegében poénból, emiatt érezhetően nagyon egyszerű a szerkezete. Viszont még sosem készült egy dalunk sem, ami 2 percnél rövidebb.

Előd
Ez a dal maga a téboly.

Arni
Az a pillanat, amikor elpattan egy húr.

Suburbia Sunset

Bátor
Féltem ettől a daltól, azt gondoltam nagy falat lesz, de végül ennek a feljátszása is gördülékenyen ment, de azért utoljára hagytuk. Biztos, ami biztos.

Péter
Ennek a dalnak a vége nagyon húz.

Arni
Utazunk a végtelenbe.

Undone

Bátor
A lemez dalai közül ez született meg másodinak, ha jól emlékszem. Az az érdekes, hogy eléggé eltér a többi daltól még is ezt adtuk ki korábban, emiatt lehet hogy többen arra számítanak, hogy a többi dal is hasonló lesz. Szeretem benne a gitárszólót.

Előd
Életem első gitár-ötlete, ami dalt szült és talán ezért is érződik, hogy kicsit más a hangulata a többi dalunkhoz képest.


A Palma Hills zenekart legközelebb január 25-én, szerdán a kolozsvári The Shelterben lehet meghallgatni. Lemezbemutató turnéra február 25-én indulnak, először Romániát járják körbe, majd Magyarországon lesznek koncertjeik. A nyári fesztiválszezonról még nem árult el részleteket Előd, csak annyit jegyezett meg, hogy mozgalmas nyárra számítanak, sok fesztivállal.

Címoldali fotó: András I. Gábor

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS