2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sárkányfészekké változtatja az Arénát az UNTOLD

B.P.E 2017. június 21. 20:47, utolsó frissítés: 2017. június 23. 12:15

Augusztusban nem csak Westeroson röpködnek sárkányok, hanem Kolozsváron is.


A tavalyi, meglehetősen hosszúra nyúlt, rózsaszín füstbe burkolt és balerinákat felvonultató sajtótájékoztató után idén sokkal összekapottabb, precízebb sajtótájékoztatón mutatták be az UNTOLD szervezői az idei fesztivál konceptjét.

Románia legnagyobb fesztiválja évről évre megpróbál valami történetet szőni a rendezvénybe, több-kevesebb sikerrel. Idén a Real-life fantasy a tematika, és a tavaly megismert varázsló/mágus mellett egy sárkány lesz a főszereplője az elmondatlan történetnek. Ő a csillagokból született (címlapképünkön), és minden titok tudója és védelmezője, a mágus pedig Erdélybe hívja. Vannak itt sárkánykövek is, amelyek a szerelem, remény, bátorság és bizalom megtestesülései, de erről egyelőre kábé ennyit lehet tudni, meg azt, hogy a fesztivál nagyszínpadának helyet adó Aréna lesz a sárkányfészek.


Ehhez készült egy filmecske is, amely a szervezők szerint inkább csak trailer, de annak viszont elég becsületes, és sokkal inkább hasonlít egy Tolkien-megfilmesítéshez vagy egy Manowar-féle hősmetál zenekar klipjéhez és gondolatvilágához, mintsem egy alapvetően elektronikus zenei fesztiváléhoz, de ezen már a korábbi években is meglepődtünk. Íme a filmecske:
Hangzottak el azért ennél érdekesebb dolgok is az augusztus 3-6. között Kolozsváron zajló fesztiválról, például mindjárt az, hogy megvan az új honlap, az untold.com, amelyen már VÉGRE fent van a napi bontás is, szóval mától tudni lehet, hogy ki mikor lép fel.


Az sem mellékes, hogy jelentősen nőtt a fesztivál költségvetése, konkrétan 10 millió euróra a tavalyi 7-ről. Bogdan Buta főszervező szerint az előadókra idén 50%-kal többet költenek, de ehhez hasonló mértékben nőtt a technikára, helyszínekre, infrastruktúrára, díszletekre stb. költött összeg is, mert ugye teljeskörű élményt akarnak nyújtani a fesztiválozóknak. Két új színpad is lesz idén, viszont nem lesznek főtéri ingyenkoncertek.

Eddig mintegy 200 előadót jelentett be az UNTOLD, de lesz még pár név, köztük egy nagy élőzenekart is ígértek. Buta szerint a zenei program összeállításakor messzemenően figyelembe veszik a közönség igényeit, de sokat utazgatnak is más fesztiválokra, hogy megnézzék az előadókat, és kiválasszák a leglátványosabb show-kat. Aztán jött egy kis önfényezés, a fesztiváligazgató arról mesélt, hogy Armin van Buurennek milyen jó véleménye van a fesztiválról, vagy hogy Martin Garrix a Coachella-fellépése előtt mondta azt, hogy a Tomorrowland mindig izgalmas, de van Romániában egy őrült fesztivál, az UNTOLD.A fesztivál büdzséjéről az összegen kívül azt is megtudtuk, hogy 50%-a a jegyeladásokból jön, a többi a helyszíni értékesítésből és a szponzoroktól, akik közül a Kaufland, a Telekom, a BT, az Ursus és a JTI a főtámogatók; ők egyébként a programba is bekapcsolódnak, a napközbeni tevékenységeket jórészt ők biztosítják, illetve bekapcsolódnak a rendezvény népszerűsítésébe és különböző kampányaiba is. A Kaufland által támogatott véradási kampány például idén nagyon pörög, Kolozsváron az elmúlt hétvégén lehetett kedvezményes árú jegyekért cserében vért adni, és háromszor annyian jelentkeztek, mint egy éve - erről egyébként már Bogdan Radulescu és Edy Chereji beszélt.

Azt is megtudtuk, hogy idén 7%-kal növelnék a résztvevők számát, így mintegy 320 ezer látogatóval számolnak. Kevesebb mint tízezer bérletük van még eladó, napijegyekből pedig napjára 2000-et fognak forgalomba hozni.Új helyszínen, a Sun stranddal szemben található Transilvania sportbázison lesz a kempingjük, különböző típusú szálláslehetőségekkel és 2000-es befogadóképességgel, de 5000 főt tudnak egyetemi bentlakásokban is elszállásolni - mindezt olyan körülmények közt, hogy hotelben már nemigen találni kiadó szobát a fesztivál idejére.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS