2021. július 29. csütörtökMárta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nyerj kétszemélyes belépőt a Nagyvárad Táncegyüttes VANmeSE című előadására!

2018. január 08. 13:36, utolsó frissítés: 2018. január 10. 14:29


Nyereményjátékot hirdetünk, ahová azon olvasók kommentjeit várjuk, akik szeretnének kétszemélyes belépőt nyerni a Nagyvárad Táncegyüttes kolozsvári előadására, amely január 14-én, vasárnap lesz a Kolozsvári Állami Magyar Operában 11:00 órától.

A Nagyvárad Táncegyüttes legújabb gyermekprodukciója vers, ritmus és tánc látványos találkozása a néphagyományokkal.

"A mai kisgyermekek mindennapjaiban egyszerre megférnek a hagyományos gyermekdalok és játékok, a számítógépes nyelvezet, régi mesék és új történetek, csuhé baba és kindertojás, a körülöttük lévő világ modern elemei. Ezt az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal” - mondta Foltin Jolán, rendező

Az előadás kortárs szerzők (túlnyomó részt Szabó T. Anna és Kukorelly Endre) gyermekverseire épít, melyeket szintén kortárs zeneszerzők, Kiss Ferenc és Lázár Zsigmond zenésítettek meg. A gyermekversekből és népszokásokból építkező előadás rítusok és ritmusok játéka, amely a kisgyerekeket és a nyugdíjas korú nézőket is egyaránt magával ragadja.


Az előadás rendezője Foltin Jolán, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar táncművész, koreográfus, rendező.

A zenés-táncos darab szereplői a Nagyvárad Táncegyüttes tánckara és zenekara, valamint a Szigligeti Társulat színészei.

Az előadás 6 éves kortól javasolt. Jegyek ára: 25/35 lej, helytől függően, a Kolozsvári Állami Magyar Színház jegypénztárában, illetve a www.biletmaster.ro oldalon kaphatóak. Az esemény szervezője a Cortina Events.

Aki pedig részt szeretne venni a játékunkban, azt arra kérjük, hogy a cikk alatti kommentszekcióba írjon be egy (egyik) kedvenc, kortárs alkotó által írt gyerekverset, mondókát. A kommentelők között kisorsolunk egy kétszemélyes meghívót, de figyelem: kizárólag azokat a kommenteket fogjuk figyelembe venni, amelyek a cikk alatt fognak megjelenni. Határidő: január 10., szerda, 14:00 óra.

Update:A sorsolás megtörtént, a győztes Feher Zsuzsa lett. Felvesszük vele a kapcsolatot Facebookon. Mindenkinek köszönjük a részvételt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS